Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Camilla i tårar när hon hör orden med cancersjuke Charles

09 jun, 2024, 13:00 
Drottning Camilla och Kung Charles
Två av brittiska kungafamiljens frontpersoner har drabbats av cancer - Charles och Kate - och nu stiger den förstnämnda ut med Camilla, och båda är synligt medtagna.
Annons
Cancerbeskeden som skakar om brittiska kungafamiljenBrand logo
Cancerbeskeden som skakar om brittiska kungafamiljen

Den brittiska kungafamiljen har tunga månader i bagaget kantade av dödsfall och sjukdom, där både Kate och Charles drabbats av cancer.

Prinsessan Kate håller sig i bakgrunden medan hon samlar kraft och behandlas för sin diagnos, men kung Charles är sedan en tid tillbaka i tjänst.

Och nu har han och Camilla ett särskilt känslosamt uppdrag i bagaget – där båda blev synligt medtagna av beskeden de fick ta del av.

Drottning Camilla i tårar bredvid Charles

Källor nära Charles och Camilla har sagt att kungen i högsta möjliga mån försöker bibehålla en normal vardag. Som en uppgiftslämnare sagt till Mirro, enligt Expressen:

Annons

– Det handlar väldigt mycket om att fortsätta som vanligt för kungen. Charles fortsätter med sina kungliga plikter parallellt som han genomgår behandlingar så allt ska vara så normalt som möjligt.

Det innebär också att Charles tog plats vid sin frus sida under ceremonin i Normandie för att markera att 80 år gått sedan Dagen D.

Det blev av förklarliga skäl en känslosam dag där kungaparet tog del av veteraners historier. När en av dessa berättade om sina erfarenheter och gav besked om vad han varit med om tog känslorna över.

Annons

I publiken kan man tydligt se hur drottning Camilla blir berörd av det hon hör, med tårfyllda ögon och en min som visar sammanhangets allvar.

Drottning Camilla kollar på kung Charles med tårfyllda ögon
Både kungen och drottning Camilla var synligt medtagna under ceremonin. Foto:Various/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com

Kungaparet visar känslorna helt öppet

Att situationen för kungaparet även privat är tung gör sig påmind tillfällen som dessa då kungligheterna visar känslor som är ovanliga att se ute på det kungliga fältet.

Men där sitter de, rakryggade och tar in veteranernas ord. Och deras blanka ögon berättar en historia i sig. Bakom de kungliga titlarna finns två personer som går igenom något tungt.

Kung Charles torkar bort en tår bredvid drottning Camilla
Kungaparet kunde inte dölja sina känslor, och går även igenom mycket privat. Foto:Dylan Martinez

Foto: TT

Annons