Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kung Frederiks och drottning Marys familjelycka – visar med ny bild!

21 apr, 2024, 18:00 
Lyckan är total i den danska kungafamiljen!
Annons

Det har gått tre månader sedan Danmark fick sitt nya kungapar, och kung Frederik och drottning Mary har redan stulit folkets hjärtan.

Just idag, den 21 april, är lyckan lite extra stor i Danmark. Mary och Frederik har nämligen en riktig milstolpe att fira.

SE FILMEN: Kung Frederik och drottning Mary tar emot folkets enorma jubel!Brand logo
SE FILMEN: Kung Frederik och drottning Mary tar emot folkets enorma jubel!

Prinsessan Isabella fyller 17 år – se nya bilden

Mary och Frederiks andra barn, prinsessan Isabella, firar nämligen sin 17-årsdag! Dagen uppmärksammades av det danska hovet med en sprillans ny födelsedagsbild på Isabella ihop med familjens ena hund Coco.

Annons

Fotografen? Drottning Mary!

Prinsessan Isabella med hunden Coco
Foto: Danska kungahuset/Instagram
Prinsessan Isabella med hunden Coco
Foto: Danska kungahuset/Instagram
Annons

Hovet meddelar att Isabella firar födelsedagen ihop med vänner och familj, så en riktigt mysig dag väntar. Varken Mary eller Frederik har heller någon officiell punkt inskriven i kalendern, så det blir fullt fokus på födelsedagsbarnet.

Det är säkerligen en väl efterlängtad dag för det nya kungaparet, som fått ett rejält utökat ansvar och mer arbete sedan tronskiftet.

Ovissheten kring prinsessan Isabella i Danmark

Det är prinsessan Isabellas sista födelsedag innan hon fyller 18 år, och i dansk press spekuleras det nu kring hur hennes roll kommer förändras när dagen är kommen.

Annons

Hennes bror kronprins Christian fyllde 18 år i fjol, och för honom innebar det en stor förändring, som kungaparets förstfödda.

Nu kan han hoppa in som statschef om kungen skulle få förhinder, och han väntas synas mer och mer i kungliga sammanhang framöver.

Danska Billed Bladet tror att ett liknande öde väntar Isabella, fast att hon kommer stötta sin bror Christian.

Billed Bladets hovreporter och kungahusexpert Marianne Singer berättar för tidningen:

– Allt tyder på att hon i framtiden kommer att bli ett lika lojalt och oumbärligt stöd för kronprins Christian som prins Joachim har varit för kung Frederik och prinsessan Benedikte för drottning Margrethe. En viktig och värdefull medlem av både kungahuset och kungafamiljen, och hon blir det första av kungaparets barn att gå den vägen.

– Men exakt vad som kommer att hända när hon fyller 18 år är ännu inte känt. Prinsessan Isabella är trots allt upptagen med gymnasiet och allt som hör till det.

Foto: TT

Annons