Kung Harald: Hemska sanningen om hans hälsa

Kung Harald

Kung Harald tvingades plötsligt sjukskriva sig. Här är den hemska sanningen om hur 83-åringen mår.
Kung Haralds sjukdom ökar pressen – kris i norska kungahuset!
Slå på ljud

Kung Haralds hälsa är en följetong för norrmännen. En de helst hade varit utan.

I går kom beskedet att Harald återigen tvingats sjukskriva sig från sina kungliga plikter.

”Hans Majestät Konungen är sjukanmäld till och med söndagen den 31 januari. Hans Kungliga Höghet Kronprinsregenten kommer att leda statsrådet den 29 januari.”

Sanningen – så mår kung Harald

Kung Harald

Många är oroliga för kung Harald efter den senaste tiden.

I kommunikén kunde vi också läsa att Harald drabbats av smärtor i ena benet. Och det är inte första gången just benen spökar för 83-åringens del.

Tidigare har norska Se og hör rapporterat att Harald har allvarliga problem med sitt ena knä.

"Han behöver ofta stöd och hjälp för att gå", skriver Se og hör.

I samma artikel kunde vi läsa att trappor numera är ett jättehinder för Harald. Han får ont bara av att lyfta benen, varför man på slottet försökt trimma ner alla trösklar. Överhuvudtaget framstod det i artikeln som att den norske kungen är frisk och kry mentalt sett, men skröplig och svag fysiskt.

LÄS MER: Vännens otroliga svek mot prinsessan Christina

"Väldigt oroliga"

I oktober i fjol fick Harald plötsligt svårt att andas och fick läggas in akut på Rikshospitalet i Oslo. Då avhjälptes problemet med en hjärtoperation. Men ju fler och fler incidenter som uppstår kring Haralds hälsa, desto mer bekymrade blir man i vårt grannland.

– Det norska folket blev väldigt oroliga när nyheten om kung Harald sjukhusvistelse briserade. Många blev väldigt ledsna och fruktade det värsta, eftersom det första pressmeddelandet från slottet inte innehåll någon annan information än att kungen var inlagd. Norrmännen är väldigt förtjusta i kungen, och alla vet att han är sårbar och har uppnått en hög ålder. Kungen lades in med andningsproblem, och det var först många som var oroliga för att han hade smittats med corona. Sjukhuset skickade snabbt ut ett pressmeddelande om att han inte var covid-19-smittad, har Se og hörs kungaexpert Anders Johan Stavseng sagt tidigare.

LÄS MER: Ari Behns kamp sista dagarna i livet: "Det gör ont"

LÄS MER: Bakom kulisserna – Märtha Louises kritiserade möten med Durek