Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Kungabarnens känslosamma hyllning till drottningen

Kungabarnens känslosamma hyllning till drottningen
NU GRATIS

550 gäster – samtliga på plats för att hylla dagens hedersgäst drottning Silvia.Och vilket avslut tillställningen fick.Kungabarnen förklarade sin kärlek till sin mamma – från scen.

Det blev stort kramkalas i foajén när kungafamiljen anlände och drottningen ser så oändligt lycklig ut över att ha hela sin familj samlad igen! Prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victoria såg lika glada ut, och stolta över sin mamma. Väl inne i teatern fick kungafamiljen och deras 550 gäster möta drottningens stiftelser från scenen. Och det skulle komma en överraskning på slutet – kungabarnen förklarade nämligen sin kärlek till mamma drottningen från scenen.

Men först hyllades drottningen för sitt starka driv. Och Silviahemmets chef Wilhelmina Hoffman grep verkligen tag när hon pratade om de demenssjuka och deras anhöriga. Sedan fick hela salongen gåshud! Det var när Philip Jalmelid så passande sjöng Den tid jag har från musikalen Såsom i Himmelen. Själv satt drottningen på första raden och var märkbart rörd av hyllningarna.

Och vilken final det blev på drottningens firande här på Oscarsteatern. Hela kungafamiljen kom upp på scenen, och allra mest rörande var kungabarnens spontana tal. Kronprinsessan Victoria började, fritt ur hjärtat:

– Kära mamma! Vi människor ges alla en begränsad tid på vår planet, men en del har en kapacitet utöver det vanliga och en sådan är du! Du inspirerar så många och jag är så stolt att du är min mamma. Jag älskar dig!

Madeleine nära tårarna

Sedan var det prins Carl Philips tur:

– Kära mamma! För mig kan mod visas på olika sätt. Du har banat ny väg och brutit mot normer och du har vågat tala öppet om saker som andra tycker är jobbiga. Kära mamma, du är en av de mest empatiska människor jag känner och jag är så stolt så över dig!

Så var det prinsessan Madeleines tur:

– Modig är du mamma, och jag minns när jag var liten och du kom hem och berättade om alla människor och alla eldsjälar som du träffade på dina resor. Och jag minns att jag kände att jag vill också hjälpa till. Nu är jag så stolt att jag får följa i dina fotspår. Mamma jag älskar dig! Och nu slutar jag för annars kommer jag att börja gråta!

Läs mer:

Prinsessan Madeleine på plats vid Silvias firande

Silvias fest är igång – se första bilderna!

Silvia i stor intervju inför 75-årsdagen: ”Bjöd familjen till en överraskningsmiddag”

Missa inte:

Köp vår jubileumsbok om Silvia! Det kan du göra här!

Foto: IBL