Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungafamiljen i babylycka – dottern är född

09 nov, 2020, 15:00 
Kungafamiljen välkomnar sin nyaste medlem! En dotter vid namn Maria Alexandra är född!
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 45?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 45?

Kungafamiljen i Rumänien meddelade redan i juni att de skulle få ett tillskott. Då skrev prins Nicholas ett uttalande som spreds via den inhemska pressen och ut i Europa.

"Jag är väldigt glad att kunna meddela att min fru Alina-Maria är gravid med vårt första barn. Födseln är beräknad till november. Vårt barn kommer att uppfostras med respekt för våra förfäder och deras traditionella värderingar i en anda av ansvar och kärlek gentemot fosterlandet och tron som jag och min farfar, kung Michael, följde", skrev Nicholas.

Kungafamiljen välkomnar ny dotter

Prins Nicholas och hans hustru Alina-Maria är självfallet överlyckliga.

Nu har Nicholas berättat att barnet är kommet. På lördag, den 7 november, såg dottern Maria Alexandra dagens ljus för första gången. Vi har dock än så länge inte fått se några bilder av den lilla guldklimpen – men dessa lär komma.

Annons

För Nicholas är faktiskt detta barn nummer två. Men bakom hans första ligger en praktskandal.

2015 klev en kvinna vid namn Nicoleta Cirjan fram och hävdade att prins Nicholas var pappa till hennes dotter. Som en konsekvens av detta blev Nicholas av med sin prinstitel och sin plats i tronföljden.

Stor skandal när prinsen fick barn utanför äktenskapet

Han tvingades skriva ett långt uttalande som publicerades på de sociala medierna.

"Efter att jag vid flera tillfällen bett om att få utföra ett faderskapstest, så gick Nicoleta Cirjan med på detta. Resultatet var positivt, jag är far till barnet. Sett till omständigheterna för födseln, att jag inte har någon relation till mamman, så har jag accepterat mitt juridiska ansvar för barnet", skrev Nicholas.

Nicholas och hans hustru Alina-Maria gifte sig i oktober 2017 och bor nu i Bukarest. Nicholas räknas fortfarande som den rumänska kungafamiljens överhuvud, trots att han har blivit av med sin prinstitel.

Annons