Kungafamiljen stoppas från att besöka prinsessan Madeleine

Kungen framför svenska flaggan. Prinsessan Madeleine.
Prinsessan Madeleine blir av med sin trygga ”familjelänk”. Och hennes barn Leonore, Nicolas och Adrienne får inte träffa mormor på minst en månad. En konsekvens av Donald Trumps beslut.
Annons

Prinsessan Madeleine befinner sig 800 mil från tryggheten hemma i Sverige – och nu sätter USA:s nya dramatiska coronabeslut stopp för hennes möjligheter att få besök av mamma drottningen, pappa kungen och storasyster Victoria. Ja, av hela kungafamiljen helt enkelt. Från och med lördag morgon klockan 05.00 hindras de – och alla andra svenskar – från att flyga till USA. Detta efter att president Donald Trump i går kväll beslöt sig för att stoppa alla flyg från Sverige, på grund av coronasmittan.

Annons
Donald Trump om corona, stoppar flyg från Sverige.
Donald Trump vid tv-talet i natt. Nu stoppar han alla flyg från Sverige.
Annons

I sitt tv-sända tal till nationen från presidentkontoret Ovala rummet i natt svensk tid, meddelade Donald Trump att han kommer att stoppa alla resor från Europa till USA under 30 dagar. Ett beslut som gäller för alla de länder som liksom Sverige är del av Schengensamarbetet. Däremot är det fritt fram för flyg från Storbritannien (som inte är ett Schengen-land), så alla britter har fortfarande grönt ljus.

Donald Trumps beslut – så drabbas kungafamiljen

Detta är president Trumps mest dramatiska åtgärd hittills, i försöken att minsta spridningen av coronaviruset i USA. Beslutet kommer dock inte att påverka prinsessan Madeleines möjlighet att flyga hem till Sverige med sin familj.

Annons

Dessutom gäller beslutet enbart för utländska medborgare. Amerikanska medborgare eller närmast anhöriga till amerikanska medborgare ska fortfarande ha rätt att återvända till USA om de befinner sig i Europa och har genomgått medicinsk undersökning.

prinsessan madeleine chris o
Prinsessan Madeleine med sin man Chris O’Neill – som har både brittiskt och amerikanskt medborgarskap.

Annons

Foto: TT, Anna-Lena Ahlström/Kungl. Hovstaterna.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

10 kommentarer till “Kungafamiljen stoppas från att besöka prinsessan Madeleine”

 1. ancibergfeldt skriver: 12 mars, 2020

  Stackars dom!


 2. ma skriver: 13 mars, 2020

  De brukar nog inte resa hem vid denna tidpunkt..är väl till sommaren vi får se dem om det ens är möjligt i år…


 3. Måntand skriver: 13 mars, 2020

  Ni får det att låta som att Trump stoppar Sverige fast det handlar om Europa. Klokt beslut av Donald.


  1. josefin skriver: 13 mars, 2020

   trams av Donald – alla amerikaner fàr flyga fr Europa sà viruset kan nog haka pà i vilket fall. Vore ju smartare att ha nàgon viruskontroll, istället för nationalitetskontroll om man ville ha effekt. men nu gállde det vál att te sig “handlingskraftig.


 4. Måntand skriver: 13 mars, 2020

  Möjligt men smittspridningen skulle minska mycket om folk tog sitt förnuft till fånga och stannade hemma. Varför är det så svårt att förstå?


 5. Bea skriver: 13 mars, 2020

  josefin,
  Om du inte bor eller känner till vad de olika staterna i USA nu vidtager för åtgärder gör då oss som bor här en tjänst genom att inte uttala dig i frågan utan håll tyst.
  Det finns ingenting värre än okunskap i en allvarlig situation som denna.

  Att stoppa trafik från Europa är en bra sak.
  Viruskontroll sker nu överallt tom i bilköer i vissa stater och skolor är stängda. Events som Brodway Masters Maraton Disney mm är stängt/stänger.
  Många personer jobbar hemifrån under en period. Stängningar sker varje dag.

  När allt stängs samtidigt finns det dessutom bra chance till sanering på skolor dagis mm och allt som berörs. Så läs på INNAN du kommenterar tack.


  1. josefin skriver: 18 mars, 2020

   Hej Bea, när jag skrev min kommentar hade Donald inte gjort nàgot annat än stoppat icke-amerikaners resor. Vissa guvernörer, tom republikanska sàdana, hade agerat pa delstatsniva. Samma dag som vi bàda skrev kommentar sà sade Donald att allt var under kontroll. Tre-fyra dagar senare gjorde han en pudel. skönt att fjällen föll fràn hans ögon.


 6. Fundering skriver: 14 mars, 2020

  Nog har det känts som att Victoria och Silvia ofta har varit hos Madeleine, men hysch! Om det är något land som bör stoppas för inresa så är det väl Sverige. Här har ju myndigheterna inte grepp om vad det är för personer, som vistas här. Vi har ju välkomnat hela världen och när det är tal om utvisning så får de hjälp att hålla sig kvar.


  1. charlotte skriver: 16 mars, 2020

   Fundering,
   Instämmer. Drottningen och Victoria åker väl till Madeleine både nu och då av oklar anledning.
   När det gäller corona känns det som att Donald Trump mest tänkte på att stänga för Sverige men för syns skull tog hela Europa.


  2. Ulla Lundell skriver: 19 mars, 2020

   Det är inte bara bara ett bakslag för prinsessan med att inte få träffa släkt och vänner, det får inte vi heller göra som har släkt i Norge goda vänner från Holland, Österrike och Schweiz.

   Ulla


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar