Kungafamiljens okända drama – prins William i tårar: "Väldigt svår situation"

18 sep, 2022, 08:09 
AvIbraheem Alsalman

Otroligt känslosamt för hela det brittiska kungafamiljen.

Annons
Drottning Elizabeth är död – blev 96 år gammal
Drottning Elizabeth är död – blev 96 år gammal

Det har varit en väldigt känslosam vecka i Storbritannien. Drottning Elizabeth har dött efter 70 år vid makten. Hon var den längst sittande monarken i historien, och flera har uttryckt att hon var som landets egna mormor. Drottning Elizabeth blev 96 år gammal.

Hela det brittiska kungafamiljen är enade just nu för att hedra drottningen. Prins William och Kate är på plats. Detsamma gäller Prins Harry och Meghan Markle. Samtidigt har Charles utropats till kung.

Och att sörja är ingenting nytt för Harry och William. Deras mamma, prinsessan Diana, avled 1997 efter en bilkrasch. På bilder inifrån bilen syntes Diana oroligt vända sig om mot bakrutan och spana mot förföljande paparazzis.

Efter dödskraschen kom det fram att den nye chauffören, Henri Paul, var påverkad av alkohol då han hade slutat sitt arbetspass. Paul hade inte räknat med att bli inringd.

Annons

Prins William nära tårar efter känslosamma dygnen – påminns om Diana

Nu skriver The Sun att prins William är djupt påverkad av drottningens bortgång och att han till och har kämpat för att hålla tillbaka tårarna under den officiella ceremonin som ägde rum i veckan.

Enligt den engelska tabloiden har Dianas död påverkat Harry och William sedan de var små. De var trots allt 12 och 15 år gamla när Diana tragiskt gick bort.

The Sun menar vidare att Elizabeth kista har väckt starka minnen hos William som han knappast kunde hantera! Det var en enorm smärta och han kämpade verkligen emot tårarna.

Jane Walls, som har varit på plats för att lägga blommor vid kistan sa till tidningen att William hade sagt till henne att det har varit en väldigt tuff tid.

– William sa till mig att det påminner om hans mammas begravning, säger Walls och fortsätter:

– Han är i en väldigt svår situation.

En annan person från publiken som var nära William hade uppmanats att inte börja gråta – för annars kommer det brista för prinsen.

Annons

– Börja inte gråta nu – för då kommer jag att börja göra det också, ska William ha sagt.

Det väntas bli otroligt känslosamt på måndag när drottning Elizabeth ska begravas. I Sverige kan vi följa det hela på SVT och TV4 med start klockan 11.00.

Annons