Kungafamiljens skräck efter Megxit: Archie och Harry allt mer isolerade

Meghan Archie och Harry

Efter Megxit hopar sig problemen för drottning Elizabeth. Nu kommer hennes, och sonen Charles, nya stora skräck: att tappa kontakten med Archie.

Den 6 maj 2019 jublade britterna högt: den brittiska kungafamiljen hade utökats ytterligare, med en liten Archie, prins Harrys och Meghan Markles första barn, en son.

Drottning Elizabeth, som är oerhört mån om familjen, var överlycklig över sonsonsonen – hennes nya älskade lilla barnbarnsbarn. Nu, lite mer än ett halvt år senare, är allt förändrat. Allt! Anledningen? Megxit. Alltså att Harry och Meghan, på eget bevåg, inte längre kommer att ha ställning som kungliga högheter. Och att familjen ska flytta. Till Kanada. Att de ska lämna kungahuset.

Både favoritbarnbarnet Harry och lilla Archie är på väg över Atlanten, kanske för gott. De är på väg långt bort ifrån Elizabeth och resten av den brittiska kungafamiljen.

harry archie

Archie och prins Harry.

Allra ledsnast ska drottningen vara över att hon inte får ha kontakt med Archie på det sättet hon önskar. Trots att sonsonsonen är 8 månader gammal har Elizabeth inte sett honom mer än ett par gånger. Archie har inte varit i Storbritannien alls i år och har faktiskt aldrig återvänt till England sedan i november, då hertigfamiljen av Sussex började sin sex veckor långa julresa i Vancouver.

Drottningen kommer troligtvis att se ännu mindre av honom framöver, eftersom Harry och Meghan i mångt och mycket kommer att leva HELT isolerade från den brittiska kungafamiljen i Kanada den närmaste framtiden. Det hela har tagit hårt på den 93-åriga drottningen, som haft en tuff jul med en sjuk prins Philip.

– Den överväldigande känslan i Elizabeths familj just nu är känslan av enorm sorg, berättar en källa för Mirror.

Källan fortsätter:

– Det är en sorg över att Harry och Meghan känt att de inte kan fortsätta vara en del av kungafamiljen och en sorg över att inte få se Archie växa upp nära sin farfar, gammelfarmor, sin farbror William och sina små kusiner.

Harry bröt med sina vänner

Många undrar också hur Harry, efter Megxit, ska hålla en nära kontakt med Dianas familj. Något han tidigare, innan Meghan, varit mån om. Nu fruktar man att han kommer att förlora sina rötter, och sitt arv, från den sidan helt.

Och på tal om isolation… Mirror rapporterar även att Harry, sedan Meghans graviditet, har brutit med de flesta av sina vänner. Han har alltså inte brutit med bara sin familj utan också sin innersta krets.

prins harrys första ord

People Magazine hävdar att ”ungefär sex månader in i” Meghans graviditet med sonen Archie, lämnade prinsen sina kompisar. Han dumpade dem till förmån för hustruns kompisar.

– De flesta av Harrys vänner har inte ens hans mobilnummer längre, berättar en källa för den respekterade skvallertidningen.

Källan fortsätter:

– De förstår helt att det kan vara naturligt att man som man ibland kan glida från sina vänner efter att man gift sig, men det finns fortfarande mycket ledsamhet i detta eftersom Harry och hans vänner hade varit så nära så länge.

Historien om Edvard VIII upprepar sig

Och ja, nog verkar det som om historien upprepar sig. Vilken historia vi talar om? Jo, historien med Edvard den VIII och Wallis Simpson. Edvard var, som bekant, Elizabeths farbror och lämnade rollen som kung av Storbritannien efter knappt ett år.

Edvard VIII och Wallis Simpson

Drottningens farbror Edvard VIII och hans Wallis Simpson.

Anledningen? Han hade blivit förälskad i Wallis Simpson. Men eftersom Wallis var skild så kunde Edvard inte gifta sig med henne. I alla fall inte om han ville fortsätta som kung. I dag vet vi mycket väl hur det gick. Edvard lämnade tronen – och England. För kärleken. Han bosatte sig utomlands, i Frankrike, och levde ett stilla liv med sin Wallis. Men han var uttråkad och smått bitter och han kände ständigt att han var ”ämnad för mer”.

Frågan är: kommer historien att upprepa sig även då det gäller detta, Edvard VIII känslor. När småbarnslivet är över – vad har Harry kvar då?

Foto: TT