Meghans iskalla agerande mot drottningen

Meghans iskalla agerande mot drottningen
Nu kommer nya uppgifter från hovet om Meghans roll i den brittiska kungafamiljens jättekris: Hon agerade iskallt.
Annons

Nej, det var inte drottning Elizabeth som hindrade Meghan från delta i brittiska kungafamiljens krismöte på slottet Sandringham. Det var Meghan som sa ”Tack. Men nej tack.”

Detta trots att den brittiska kungafamiljen befinner sig i en av sina värsta kriser på mycket länge. Och trots att det är Meghan som har skapat nödläget – och dragit igång hela cirkusen – genom sitt utspel tillsammans med prins Harry.

Annons

– Att då nobba mötet, det är ju som att knäppa drottningen på näsan och säga ”här bestämmer jag!”, konstaterar Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall.

Annons
Meghan och prins Harry med brittiska kungafamiljen.
Meghans bojkott mot den brittiska kungafamiljen kan inte bli tydligare.

De här nya uppgifterna om Meghans agerande i samband med krismötet kommer direkt från Meghans och Harrys egen stab:

– Hertigparet bedömde helt enkelt inte att det var nödvändigt att Meghan skulle delta, säger deras presstalesman, och tillbakavisade samtidigt den tidigare officiella versionen om att Meghan skulle ha blivit nekad att vara med på telefon, eftersom drottningen befarade att innehållet i detta ytterst känsliga familjemöte då skulle ha kunnat läcka ut.

Prins Harry och hertiginnan Meghan Markle
Det är bara 18 månader sedan bröllopet. Vem hade trott att det skulle sluta så här?
Annons

Meghans nya liv i Kanada

Sent i går kväll kunde Daily Mail också visa de första bilderna på Meghan i hennes nya ”hemland” Kanada, dit hon flydde efter bara tre dagar på brittisk mark. Att hon är nöjd med utvecklingen går inte att ta miste på: det är en mycket belåten hertiginna som ler rätt in i fotografens kamera.

Så solig har vi inte sett henne på länge. Och i slutet av veckan uppges prins Harry sätta sig på planet till Kanada – och så kan deras nya liv börja. Eller som en brittisk hovexpert uttrycker saken: Meghan och Harry har vunnit första ronden.

Nu väntar nya livet i Kanada för hertiginnan Meghan Markle
Meghan släppte bomben – och flög sedan direkt tillbaka till Kanada, där hon lämnat sonen Archie, åtta månader, med nannyn och en väninna.

Foto: TT.

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

13 kommentarer till “Meghans iskalla agerande mot drottningen”

 1. Eva skriver: 15 januari, 2020

  Så mycket spekulationer!


 2. PernillaA skriver: 15 januari, 2020

  skrattar bäst som skrattar sist


 3. Blinka skriver: 15 januari, 2020

  Det är en väldigt konstig händelse som har skett i Englands kungahus? Vem lämnar sitt 8 månaders barn i främmande land med främmande människor när man åker hem?
  Jag hoppas det ordnar upp sig för Harry för han måste känna sig ensam utan släkten!


 4. Birthe Vejrum skriver: 15 januari, 2020

  Igen, igen synes jeg ikke der er nogen overensstemmelse mellem overskriften og artiklens faktiske indhold! 🙂


 5. HMA skriver: 15 januari, 2020

  Mycket märklig presshantering från Meghan & Harrys presstalesperson.
  Varför gå emot den officiella versionen som Drottningens team tidigare gett? Vill de så split mellan de olika hushållen? Vill de sänka Meghans renommé ytterligare eller vad handlar det om?…


 6. Christina skriver: 15 januari, 2020

  Är någon överraskad ? Det syntes i ett tidigt skede att allt skulle explodera .
  Skulle vara en skandal om skattebetalarna i Kanada måste betala för detta par , ett land med människor som lever på gatorna , eller inte får en läkare när de behöver och med långa köer på sjukhusen . Snälla , far till Kalifornien .


  1. Snorkfröken skriver: 15 januari, 2020

   Men Meghan lär ha sagt, att hon vill inte bo i USA om Trump är president…


 7. Anne-Marie skriver: 16 januari, 2020

  Kära Christina! Du blandar ihop USA och Kanada. I Kanada lever folk INTE på gatorna eller får ingen läkare. De har samma sociala förmåner som vi i Sverige. De båda länderna har inget mer gemensamt än att de talar engelska och att de delar gräns. Kanada tillhör Brittiska samväldet och regeringschef är drottning Elizabeth. Jag har släkt boendes där,sedan 50-talet. Har även själv bott där och besökt landet ett antal gånger. Så jag vet,vad jag skriver om. Sedan tycker jag att Meghan kan flyga och fara. Hon passar inte in i något kungahus. Låt henne gå tillbaka till Suits,men låt pojken växa upp i England. Låt henne betala för det hon har ställt till med genom att ta sonen ifrån henne.


  1. Bror skriver: 16 januari, 2020

   Kan man inte skilja mellan stats- och regeringschef gör man bäst i att tala med mycket små bokstäver om såväl mellanstatliga som mellanmänskliga relationer; de senare inkluderande kungliga sådana.


 8. Grethe skriver: 16 januari, 2020

  Det var ikke iskallt, frekt eller hoverende. Akkurat slik som det ikke var nødvendig for Kate å delta bestemte hertugparet at det heller ikke var nødvendig for Meghan å delta siden William og Harry var der. Enkelt å greit. Vi behøver ikke legge mer i det enn det er.


 9. Birthe Vejrum skriver: 16 januari, 2020

  Hverken Nordamerika/Canada eller Sydamerika/Brasilien bl.a. hører til Amerika/USA – Europa består jo også bare navnet på en sammenhængende landmasse.
  Mødet på Sandringham var et internt familieanliggende med ændringer ikke bare for Harry og Meghan, men også for de kommende generationer som f.eks. William og Kates børn Charlotte og Louis. Der var ingen indgifte tilstede – Prins Philip forlod jo også Sandringham før Harry kom. Harry havde to timer ALENE med Dronningen før Charles kom og de 3 spiste lunch sammen. William var på Anmer Hall og kom først til EFTER lunch.


 10. Christina skriver: 16 januari, 2020

  Anne-Marie , jag vet mycket väl vad jag talar om . Sitter just i provincen Quebec och skriver. Allt är inte en dans på rosor här . Det talas i tidningar om att det kommer att bli demonstrationer på gatorna . Senast igår stod det i tidningen att människor inte hittar läkare åt sig . Jag har också egen erfarenhet av det .
  Resten du skriver är jag alldeles helt överens med dig om .


 11. Anne-Marie skriver: 17 januari, 2020

  Bror! Förlåt,jag skrev fel.Så klart är drottning Elizabeth statschef i Kanada och ingenting annat.Bra att du påpekade det.Såg det inte,trots att jag läste genom texten flera gånger.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar