Kungahusets hån mot Harry och Meghan: ”Lider av Stockholmssyndromet”

Prins William, prinsessan Kate och prins Harry

Prins Harry och Meghan blir hånade av de anställda på kungliga slottet. FOTO: TT

Prins Harry och Meghan hånas av anställda på kungahuset.

Det är ingen hemlighet att prins Harry har under ett tag haft ett kyligt förhållande med den brittiska kungafamiljen. Efter den omtalade intervjun med Oprah började relationen att skaka ordentligt.

I år släppte även Harry sin egen självbiografi "Den andre", eller "Spare" som den heter på sitt orginalspråk. I boken öppnar han upp sig om sin mamma Diana, den skakiga relationen med sin bror och varför han och Meghan valde att ta avstånd från det brittiska kungahuset.

Meghan och Harry blir hemlösa – sparkas ut
0:30

Efter reklamen: Meghan och Harry blir hemlösa – sparkas ut

(0:30)

Slå på ljud

Inget svar på inbjudan

En annan händelse som blivit omtalad kring Harry och Meghan är kröningen av hans far kung Charles. Den 6 maj ska kungen krönas för hela världen att se. Flera kända och kungliga ansikten kommer att närvara vid Westminster Abbey i London.

Prins Harrys självbiografi S

Prins Harry släppte sin egen självbiografi 2023.

Caisa Rasmussen / TT

Det är däremot fortfarande oklart om prins Harry och Meghan kommer att närvara då de inte har svarat på på inbjudan. Vilket även har upprört hans bror prins William.

Den kungliga experten Robert Jobson har nu skrivit i sin kommande bok, ”Our King: Charles III”, om ett speciellt rykte inne i kungahuset. Han hävdar nämligen att högt uppsatta familjemedlemmar i kungahuset har diskuterat om att frånta prins Harry och Meghan sina titlar som hertig och hertiginna. Detta skriver Daily Mail som lyckats få ett exemplar av boken.

Däremot verkar det som att kung Charles sätter sig emot ett sådant beslut utan beskrivs ha "trofast kärlek till sin son".

Anställda hånar Harry och Meghan

Ett annat rykte Robert Jobson skriver om är att anställda på kungliga slottet brukar håna eller skämta om prins Harry och Meghan med ett eget internskämt. Han hävdar att de brukar säga att Harry lider av "Stockholmsyndromet" och att Meghan har tagit honom som gisslan.

Robert skriver även att flera i kungahuset anser att Harry har vänt ryggen till familjen efter flytten till USA.

Prinsessan Madeleines köp till dottern väcker reaktioner – se prislappen