Kungaparet firade Malmö Opera 75 år

drottning silvia malmö opera

En festlig afton med god mat och skönsång. Men kungaparet opera-kväll bjöd också på en oväntad händelse.

Fransande siden och pampiga framträdanden. Under lördagen klädde kungaparet upp sig för att njuta av sitt gemensamma intresse – opera. Malmö Opera firade nämligen 75 år och födelsedagen firades förstås med pompa och ståt i de egna lokalerna. Ett jubileum som varken kungen eller drottningen ville missa.

Kungaparets stöttade vännen Lill Lindfors

Den stora konserten innehöll godbitar ur kända uppsättningar som satts upp på operan genom åren. Kungaparet fick bland annat se stycken från Kristina från Duvemåla, La cage aux folles och Les Miserables.

– Kungen och drottningen verkade ha det mycket trevligt under kvällen. De välkomnades av teaterchef Michael Bojesen och åt även middag på Operagrillen innan föreställningen satte igång, berättar Torgny Nilsson som är pressansvarig på operan.

Dessutom var det ju en av deras vänner som stod på scen just denna kväll. Lill Lindfors tog nämligen ton vid sidan av artister som Helen Sjöholm och Rickard Söderberg. Och i hovföljet syntes Harriet Bredelius, som är drottningens hovdam sedan tre år tillbaka.

drottning silvia malmö opera

Drottning Silvia träffade ett kungligt fan i vimlet.

Att kvällen skulle bjuda på god mat och vacker skönsång var kungaparet beredda på. Däremot hade de inte räknat med att en ung man skulle dyka upp i folkvimlet och ge drottningen en blombukett. Mannen ingick inte i den stora välkomstkommittén utan hade tagit sig till operan på eget bevåg. Allt för att få en glimt av kungaparet – och förhoppningvis få räcka över sin bukett. Och visst fick han det! Silvia är alltid noga med att gå fram och möta personer som vill hälsa. Så även denna kväll.

Kvällens meny

Pilgrimsmussla med blomkålspuré och sjökorall 

Sejfilé med endiv, linser, rotfrukter och beurre blanc 

Hallon, vit choklad, torkad yoghurt och hibiskus 

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: