Kungaparets fina gest – gav okej till Sofia

Kungaparets fina gest – gav okej till Sofia
I samband med att Sofia Hellqvist tog titeln prinsessa avsade hon sig samtidigt en stor del av sin fritid. När som helst kan plikten kalla. Därför var helgens gest från kungaparet extra fin.
Annons

Vänner är något av det viktigaste i livet. Kanske blir de ännu viktigare när du som prinsessan Sofia mitt i livet blev en offentlig person, i behov av nära som inte sprider hemligheter vidare till någon annan.

Annons

Är det några i kungafamiljen som känner till betydelsen av vänner och värnar om sina kära så är det drottning Silvia och även kung Carl Gustaf. De har långa och starka band med sina nära vänner och väninnor och ser till att värna banden och träffa dem så ofta det går.

Gav okej till Sofia

Kanske var det därför som det för kungaparet var en självklarhet att låta prinsessan Sofia prioritera just en nära vän under helgen.

Annons

I fredags var det ju Sverigemiddag på Kungliga slottet i Stockholm, en tillställning prinsparet medverkat vid sedan de blev man och hustru. Men just denna gång fattades Carl Philip och Sofia i den kungliga kalendern. Hovet försökte hålla anledningen hemlig, men snart kom det fram att prinsessan Sofia och prins Carl Philip befann sig på Capri. Hon hade äran att vara tärna på en av sina bästa vänners bröllop, och sönerna prins Alexander och prins Gabriel var näbbar. Fint av kung Carl Gustaf och drottning Silvia att låta prinsessan Sofia prioritera sin nära vän  Carolina Phils bröllop och därmed lät Sofia och prins Carl Philip missa Sverigemiddagen.

Prinsessan Sofia inför bröllopet, här tillsammans med prins Gabriel.
Prinsessan Sofia inför bröllopet, här tillsammans med prins Gabriel.
Prinsfamiljen under bröllopet på Capri.
Prinsfamiljen under bröllopet på Capri.
Annons
Prins Alexander med mamma prinsessan Sofia.
Prins Alexander med mamma prinsessan Sofia.

Och vilken helg prinsfamiljen fick! Prinsessan Sofia fick se sin vän  Carolina Phil gifta sig med kärleken  Gunnar Eliassen med havet som bakgrund mitt i solnedgången. Prins Alexander och prins Gabriel var klädda i übersöta vita små kläder skötte sig utmärkt under deras livs första näbbuppdrag. Så sött!

Dessutom hann Carl Philip och Sofia se vackra Villa San Michele under sitt besök på paradisön. “Vilken otroligt vacker plats!” hälsade paret efter besöket och delade med sig av några vackra bilder på deras Instagram.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia i Prins Carl Philip i Villa San Michele.
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia i Prins Carl Philip i Villa San Michele.
Annons
Prins Carl Philip i vackra Villa San Michele.
Prins Carl Philip i vackra Villa San Michele.

Foto TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

13 kommentarer till “Kungaparets fina gest – gav okej till Sofia”

 1. Karin eller kanske Nirak skriver: 23 september, 2019

  Självklart ska prinsparet få prioritera privata angelägenheter precis som kungen låter Madeleine prioritera sina privata angelägenheter. Det skulle säkert vara skadligt för monarkin om Victoria började visa tendenser att prioritera nöje för jobb, men så länge det handlar om de kungligheter som bara jobbar deltid och antagligen har erstättning därefter, är det väl inget att höja på ögonbrynen åt?

  Trevliga bilder från resan och bröllopet!


  1. konsttanten skriver: 23 september, 2019

   Karin eller kanske Nirak: Bra att du är uppdaterad, förstående, och inte är elakt avundsjuk; slår nedåt. Tänk, att man skall behöva skriva sådana här rader numera.
   Visst var bilderna fina.


  2. charlotte skriver: 23 september, 2019

   Karin, konsttanten,
   Tack för att ni förstår att uppskatta Prinsparet som jag också tycker är kungliga i dess rätta bemärkelse. De håller låg profil, är inte högljudda och vill driva igenom sin egen vilja, de följer Kungaparet och deras önskemål.


  3. Leo skriver: 24 september, 2019

   Charlotte, tror inte att det finns mer som de kan önska i sina liv, så det är nog ingen konst att inte skrika efter ännu mer.


 2. ananas skriver: 23 september, 2019

  Även Carl Philip var med på resan så varför nämna enbart Sofia? Korrekt hade varit: prinsparet fick okej.


  1. Helene skriver: 23 september, 2019

   ananas.

   Har också reagerat över att det står Sofia..osv. Utan Carl-Philip skulle Sofia fortfarande vara Sofia Hellqvist, eller Karlsson, Svensson etc. och varit helt okänd.- Carl Philip bör framhållas av denna anledning


 3. KMS skriver: 23 september, 2019

  ananas! Du har så rätt. Även i England är det alltid Kate Middleton gjorde si och så, även om prins William är med. Undrar varför.


 4. PernillaA skriver: 23 september, 2019

  Ananas instämmer


 5. Lilia Eriksson skriver: 23 september, 2019

  Kungliga skall göra sitt jobb som DU OCH JAG 8


 6. Klara skriver: 23 september, 2019

  Varför Kavat till barnens klädsel? Man brukar bära svarta engelska finskor till dessa knästrumpor


  1. josefin skriver: 24 september, 2019

   Dessutom matchar inte byxor o skjorta pà gossarne, eftersom bàda är vita men i olika ton – gör att ena plagget ser lite gul-sjaskigt ut. Stilen i den här familjen, trots moderns utomordentliga klädintresse, har tillväxtutrymme.
   Man skulle ju kunna föreslà en snabb liten titt pa de engelska barnen som brudnäbbat mànga mànga gànger, sà det finns olika stiler att välja mellan.


 7. josefin skriver: 23 september, 2019

  Verkligen hyggligt av k-paret, och som de erfarna middagsarrangörer de är sa vet de att 4 familjemedlemmar räcker mer än väl. Hoppas de fortsátter med detta tillmötesgàende.


 8. Daga skriver: 26 september, 2019

  Som pappa sa i sitt bröllopstal.Sofia syns så bra själv.En stark tjej men utan Pippi Hon är den som folk vill se och möta en personlighet med lika go som distans.Fö.barnen så fina i sina kläder fräscha vita strumpor och skjortor och de lika fina hängselbyxorna.Daga


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar