Kungaparet på statsbesök i Indien

kungen och drottning i indien på statsbesök

Kungaparet arbetar som bäst när de är tillsammans. I dag inleder de ett fem dagar långt statsbesök i Indien. Se de första bilderna från presidentpalatset i New Delhi!
Det här är kungaparet
Slå på ljud

Efter en turbulent höst med svåra beslut och ett hektiskt schema får nu kungaparet äntligen tillbringa lite tid på tu man hand. Det har landat i Indiens huvudstad New Delhi och kommer att genomföra ett fem dagar långt statsbesök i landet.

Problem med kungaparets statsflyg

Ja, trots att resan handlar om att stärka relationen mellan Sverige och Indien får kungaparet njuta av varandras sällskap och ladda batterierna inför nästa veckas Nobelfest.

drottning siliva indien statsbesök

Drottning Silvia och kung Carl Gustaf på plats i Indien.

Men avresan från Stockholm gick inte riktigt som planerat. Statsflyget, som skulle ha lyft under söndagsmorgonen, drabbades av ett tekniskt fel och kungen och drottningen fick istället flyga reguljärt framåt kvällen, vilket Expressen rapporterade om.

Första resan tillsammans – på 200 dagar

Paret är inbjudna av Indiens president, Ram Nath Kovind, och hans hustru Savita Kovind och de välkomnade den svenska delegationen vid presidentpalatset. Och det var inget blygsamt välkomnade direkt! Nej, de möttes av en högtidlig ceremoni med ridande militärer, pompa och ståt.

Till kvällen väntar även en pampig bankett, vilket gör att vi kommer att få se drottning Silvia i galaskrud! Resterande dagar kommer de även att få resa till Mumbai och delstaten Uttarakhand.

Foto: TT