Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Mamma mia! Kungaparet träffar ABBA – hemliga resan till London

07 apr, 2022, 19:30 
Kungen, drottning Silvia och Abba
Allt har varit mycket hemligt – men i dag avslöjade hovet att det är något mycket speciellt på gång...
Annons
WOW! Här anländer kungafamiljen till festen på Kungliga slottet – se filmenBrand logo
WOW! Här anländer kungafamiljen till festen på Kungliga slottet – se filmen

Kungaparet laddar för en intensiv långhelg i London – och sannolikt för att träffa någon eller några av medlemmarna i ABBA.

Det ska ju mycket till för att inte Björn Ulvaeus och Benny Andersson ska dyka upp när självaste kungen och drottningen kommer flygande från Stockholm. Drottning Silvia har ju dessutom umgåtts privat med Anni-Frid Lyngstad i många år.

Abba på kungamiddag hos kungen och drottningen 1979
Hela Abba på kungamiddag 1979. Kungen till höger och drottning Silvia i tiara skymtar längst ner.

Kungaparet ska förstås också gå på den spektakulära och mycket hajpade ”ABBAtar-konserten” inför 3 000 förmodat jublande åskådare i Queen Elizabeth Olympic Park, det avslöjade hovet när Svensk Dam var på slottet i dag.

Annons

De åker i slutet av maj och det utlovas både en häftig musikupplevelse – och en skön nostalgikick. Och det lär bli väldigt VIP-tätt omkring dem.

Abba ska servera en 90 minuter lång greatest hits-show med 22 låtar, varav två är nya. Men det blir ju inte precis som förr, då när Abba stod på scenen och kungen och Silvia satt i publiken. Eller som när Agnetha och Anni-Frid stod på Operans scen 1976 och sjöng Dancing queen kvällen före kungaparets bröllop.

Abba 1974
Abba 1974. Those were the days...

För nu har Abborna stått i en studio iförda sensorer och sedan har deras tekniker skapat fyra avatarer – eller ABBAtarer. Det vill säga digitala versioner av Agnetha, Björn, Benny och Anni-Frid – och det är bara de som kommer att synas på scenen, tillsammans med ett liveband på tio personer.

Annons

Kungaparets plan: Träffa drottning Elizabeth

Kungen drottning Elizabeth
Kungen med sin brylling drottning Elizabeth.

Men kungaparet har mycket på agendan under sina dagar i London. Fredagen den 27 maj ska de gå på smokingmiddag på lyxhotellet The Rosewood för att fira svenska handelskammaren.

Och viktigast av allt: Förhoppningen är att den planerade audiensen hos snart 96-åriga drottning Elizabeth ska gå att genomföra: Ett kungligt super-toppmöte, kanske i form av afternoon tea i hennes privata våning på Windsor.

Annons
Drottning Elizabeth i The Oak room på Windsor Castle
Drottning Elizabeth i sitt privata vardagsrum på Windsor Castle, där hon tar emot sina gäster numera.

Foto: TT.

Annons