Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungaparets beslut – starka markeringen mot Durek

06 maj, 2020, 19:00 
Harald och Sonja har fått nog!
Kung Harald och drottning Sonja har inte talat öppet om schaman Durek.Men nu har de tydligt visat vad de tycker.
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 18?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 18?

Prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett gick ut och berättade offentligt om sin kärlek våren 2019. Sedan dess har Shaman Durek, som han kallar sig, hunnit röra om rejält i det norska kungahuset. Skandalerna har avlöst varandra – och man får anta att kung Harald och drottning Sonja höjt på ögonbrynen både en och två gånger.

Till exempel då Durek fick be om ursäkt efter att i en podcast ha avslöjat intima detaljer om sitt sexliv med Märtha Louise.

Så markerar kungaparet mot Durek

Harald och Sonja har fått nog!
Harald och Sonja har fått nog!

Kungahuset har inte stått passiva när Durek skapat osmickrande rubriker. Enligt norska Se og Hör passade Märtha Louises närmaste på att ta ett snack med Durek när han var i Norge under julhelgen.

– Durek ska ha fått höra att han ska hålla en låg profil. Det gäller också hur han använder sociala medier, har en källa med insyn sagt till Se og Hör.

Annons

Men kungaparets distansering till Durek tar inte slut där. Man kan se ytterligare tecken på den på bildtjänsten Instagram. Där har Harald och Sonja ett officiellt konto, “detnorskekongehus”. De följer sammanlagt 128 andra konton – men inte Durek.

Durek om coronaviruset

Ett tecken på att Harald och Sonja ogärna sammankopplas med schamanen, som då och då delar kontroversiellt innehåll via sina sociala medier. Bland annat gick han ut mitt under coronakrisen och gav råd om att man kunde “ladda ner” ett starkare immunförsvar från universum genom att läsa upp en ramsa.

Durek är väl medveten om att han omges av skandalrykten. Det talade han öppet om när han gästade The Life Stylist Podcast.

– Jag har gjort misstag. Jag har skämt ut henne, skämt ut hennes familj, skämt ut barnen. Jag är inte perfekt, sa Durek i podcasten.

Annons