Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Kungaparets konsertkväll på slottet – se bilderna!

15 sep, 2021, 20:16 
Kungen Drottning Silvia Hyllningskonsert sjukvården
I kväll har kungaparet njutit av musik på Kungliga slottet: En hyllningskonsert till personalen i sjukvården – som också satt i publiken.
Annons
Silvias kärlekshyllning till kungen – allt fångas på film!Brand logo
Silvias kärlekshyllning till kungen – allt fångas på film!

Efter den intensiva gårdagen kunde kungen och drottningen i kväll se fram emot ett uppdrag där de faktiskt kunde kombinera nytta och nöje.

De är ju stora musikälskare båda två och nu var det äntligen konsert igen på deras egen hemmaplan, Stockholms slott.

Drottning Silvia Musik på Slottet Hyllning till sjukvården
Drottning Silvia, för kvällen helt i blått.

På scenen stod Helen Sjöholm som bland annat sjöng sin Du Måste Finnas från musikalen Kristina från Duvemåla, och hon följdes av hovsångarna Elin Rombo och Karl Magnus Fredriksson.

Annons

Men detta var inte vilken musikstund som helst – detta var en hyllningskonsert för sjukvården. I publiken satt sjukvårdspersonal som hade bjudits in via sina arbetsplatser.

Kungaparet hyllade sjukvården – med musik

Kungaparet Rikssalen Musik på Slottet
En kväll med mycket musik – och ett viktigt budskap.

Det var Musik På Slottet som arrangerade, en förening som har kungen själv som sin Höge Beskyddare. Konserten ägde rum i den stämningsfullt upplysta Rikssalen och framme på estraden, lite grann i bakgrunden, stod drottning Kristinas ovärderliga silvertron och glänste.

Annons

Kungaparet satt dock inte i den kungliga logen – det gör de aldrig: Den är ju egentligen mer till för att bli sedd än att se bra själv. I stället slog de sig ner i varsin förgylld karmstol framme vid scenen.

Kungaparet Hovdam Christina von Schwerin Kungens Adjutant
Kungaparet i Rikssalen i kväll.

Med sig hade de som vanligt sitt följe: Drottning Silvias hovdam Christina von Schwerin samt kungens vakthavande adjutant, som i princip alltid befinner sig på samma plats som kungen. På bilden ovan ser du dem på raden bakom kungen, och allra längst till vänster skymtar hovets högste chef, riksmarskalk Fredrik Wersäll.

Annons

Musik på slottet 2021 – hyllningskonserten

Musik på Slottet 2021 Hyllningskonsert sjukvårdspersonalen
Hela Rikssalen badade i ett varmt ljus och i bänkraderna satt särskilt inbjuden sjukvårdspersonal, samtidigt som avstånden var anpassade efter pandemin.

Foto: Fredrik Sandberg/TT.

Annons