Kungaparets privata firande med Sofia och Carl Philip – utan Madeleine

Kungaparets privata firande med Sofia och Carl Philip – utan Madeleine

Vilken kunglig överraskning! På midsommarafton fick en restaurang finbesök av bland andra kungaparet – men de hade valt bort vissa ur familjen.

Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 25?
Slå på ljud

Prinsessan Madeleine och barnen Leonore, Nicolas och Adrienne är ju tillbaka i Sverige sedan snart två veckor.

I förra veckan gjorde hon dessutom comeback på jobbet då hon träffade landshövdingen för sitt hertigdöme Gästrikland, digitalt så klart.

Lyckan över att de äntligen befinner sig på svensk mark igen var total, och extra roligt måste det förstås ha varit för drottning Silvia som, på grund av coronapandemin, inte har kunnat träffa sina älskade barnbarn på ett och ett halvt år.

Men trots Sverigevistelse och kungliga jobb valdes valdes prinsessfamiljen bort av kungaparet – på självaste midsommarafton.

Prinsessan Madeleine valdes bort på midsommar av kungaparet, till förmån för prinsessan Sofia och prins Carl Philip

Prinsessan Madeleine valdes bort av pappa kungen och mamma drottningen på midsommarafton.

Madeleine bortvald av kungen och Silvia

Då fick nämligen restaurangen Svedtiljas på ön Öja utanför Nynäshamn besök av kungaparet, prinsessan Sofia, prins Carl Philip och deras småprinsar: Alexander, Gabriel och nyaste tillskottet i familjen, Julian, rapporterar Expressen.

– Jag har hållit på i 40 år och träffat en del kända personer, men det här är nog den mest prestigefyllda serveringen som jag haft. Det här var verkligen speciellt, säger ägaren Åke Svedtilja till tidningen.

Så firade prinsessan Madeleine midsommar

Vid klockan 13 steg de i land och stannade i tre timmar. De passade verkligen på att maxa tiden ihop och njuta av maten:

– Abborre med musselsås och fish and chips, sedan åt de en basilikaglass med jordgubbar till dessert, säger Åke Svedtilja.

Vilken härlig midsommarlunch!

Men hur Madeleine och barnen förgyllde sin midsommar är ännu inte känt, då hovet meddelat att firandet sker privat och är ”hemligstämplat”.

– Den kungliga familjen firar midsommar privat, har Johan Tegel, vid hovets informationsavdelning, tidigare sagt till Svensk Damtidning.

Foto: TT, Kungl. Hovstaterna/Instagram

LÄS MER: Spekulationer kring Sofia och Carl Philip – efter nya bilden

LÄS MER: Chris O'Neills privata födelsedagsfirande med prinsessan Madeleine i Sverige

LÄS MER: Så blir livet för prinsessan Madeleines barn: "Längre och längre bort från svenskheten"

LÄS MER: Prinsessan Sofias utseendeförändring – starka reaktioner på bilden