Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungen bryter tystnaden om anklagelserna mot Patrick Sommerlath: "Mycket allvarligt"

22 nov, 2023, 18:27 

Nu uttalar sig kungen.

Annons

Det var i fredags som drottning Silvias brorson Patrick Sommerlath valde att träda fram i Svensk Damtidning efter att ha varit misstänkt för sexköp på Östermalm. Han nekade till alla anklagelser.

– Nej! Hela den här historien är absurd.

Han blev kraftigt omskriven i media som "kungavännen", och brottet hann preskriberas då polis inte fick tag i Sommerlath innan stämningsansökan delgavs.

Nu uttalar sig kungen för första gången.

EXKLUSIVT: Patrick Sommerlath träder fram: ”Jag har inte köpt sex”Brand logo
EXKLUSIVT: Patrick Sommerlath träder fram: ”Jag har inte köpt sex”

Kungens första ord om anklagelserna Patrick Sommerlath

Det är i en kommentar från hovet till Expressen som kungen för första gången uttalar sig om anklagelserna kring Patrick Sommerlath:

”Kungen har bett mig framföra att han och drottningen tar starkt avstånd från att personen valt att inte vara nåbar vid delgivningstillfället och ser mycket allvarligt på den uppkomna situationen" Skriver hovets informationschef till tidningen.

Annons

I media kritiserades hovet under tiden polisen sökte efter Sommerlath. Poliser uttalade sig och var besvikna på att hovet inte hjälpt till tillräckligt med att nå Patrick Sommerlath. Patrick berättade för Svensk Dam att han befann sig utomlands för att slippa bli delgiven, men också att han samarbetat med polisen hela vägen.

– Jag visste att jag skulle bli uthängd som sexköpare i hela Sverige om detta gick till åtal och behövde fundera över situationen i lugn och ro. Jag skulle vara tvungen att vänta ända fram tills en eventuell rättegång kunde prioriteras för att bedyra min oskuld. Fram tills dess skulle jag i allas ögon vara en torsk, sexköpare och när jag väl blivit friad skulle det bara generera en liten notis för ingen att se. Det är så det fungerar.

Till Expressen väljer kungen också att bemöta de anklagelser kring hur hovet brustit i att hjälpa polisen:

”Kungen framför vidare att hovets förhållningssätt alltid är att ha ett gott samarbeta med polisen. Enligt hovets säkerhetsavdelning har det gällt även vid denna händelse”.

Texten uppdateras.

Annons