Kungen dyker upp i tv-serien ”Vår tid är nu”

Kungen i Vår tid är nu

I dag, den 28 oktober, är SVT-succén ”Vår tid är nu” tillbaka i rutan. Nu kör tredje säsongen igång. Och med i ett avsnitt är faktiskt självaste kungen.

Med 2,5 miljoner tittare har SVT:s serie Vår tid är nu blivit en av de absolut största dramasuccéerna i Sverige – på över ett decennium. Den tredje säsongen, som har premiär i dag, måndagen den 28 oktober 2019, inleds 1968. Just 1968 är ett populärt år att skildra. Det var en omvälvande tid – både i samhället och i Stockholms nöjesliv.

”Nattklubbs-eran inleds och rivaliteten mellan syskonen Löwander blossar åter upp. Vilka medel är tillåtna i kriget om gästerna? Maggan gör politisk karriär, men ju högre upp hon tar sig desto större riskerar fallet att bli. Gamla kärlekar gör sig påminda, lojaliteter sätts på svåra prov och nya förälskelser drabbar både hårt och underbart”, skriver SVT.

Vår tid är nu säsong 3

Tredje säsongen av Vår tid är nu kör igång den 28 oktober 2019.

Det handlar tredje säsongen av Vår tid är nu om

I centrum för handlingen i Vår tid är nu står som vanligt de tre syskonen Löwander och deras personal. Men, vad händer dem? Jo! Nina är på väg att öppna nattklubb. Gustaf stöttar henne, men Peter och hans hustru Ester ser sin egen verksamhet hotad av Ninas planer. Maggans karriär uppmuntras av vännen Britt Gahn. Men både karriären och vänskapen med Britt sätts på spel när hennes gamla kärlek Lilly åter dyker upp i Maggans liv…

”Nya ansikten i serien är Ninas numera vuxna dotter Christina som ska hjälpa Nina att göra nya nattklubben till en succé. Precis som Nina har hon en vilja av stål och går sina egna vägar. Christina börjar umgås med Maggans son Uno som presenterar henne för sina vänster-vänner. Den karismatiske John fångar Christinas intresse”, skriver SVT.

Kung Carl XVI Gustaf i Vår tid är nu

Ett annat känt ansikte som förekommer i serien är självaste kungen. Kung Carl XVI Gustaf alltså, som under denna tid var kronprins av Sverige.

Kungen 1968

Kronprins Carl Gustaf och Vivi Lodding på studentfest på Grand i Lund 1968.

Men nej, det är såklart inte den riktiga kungen som figurerar i serien. Det är en skådespelare. Men, varför är han då med? Jo, manusförfattarna har berättat för Expressen att nattklubben i Vår tid är nu är inspirerad av Alexandra Charles flotta nattklubb Alexandras, som öppnade just 1968. Kungen, eller ja, kronprinsen som han var då, gästade ofta Alexandras, ett faktum som varit känt redan tidigare.

Kungen i Vår tid är nu

Kungen, då kronprinsen, av Sverige, är med i Vår tid är nu. Här syns han i ett klipp. Kungen står längt till höger i bild.

– Vi använde en personalingång för att släppa in kungen, har nattklubbsdrottningen Alexandra Charles berättat i en dokumentär.

Foto: SVT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: