”Vår tid är nu” får nya avsnitt – då har specialsäsongen premiär

Vår tid är nu ny säsong
SVT:s stora succéserie "Vår tid är nu" skulle läggas ned efter säsong tre. Men nu kommer lyckobeskedet – serien får nya avsnitt med premiär julen 2020. Specialsäsongen visar vad som hände sommaren 1951, alltså mellan säsong 1 och 2 i serien.
Annons

Vi var många som sörjde när SVT bekräftade att succéserien Vår tid är nu skulle lägga ner efter säsong tre. Serien om familjen Löwanders lycka och sorger har blivit en supersuccé för Sveriges Television. Under den andra säsongen hade avsnitten en snittpublik på 2 250 000 personer. En imponerande siffra, bara serierna Saltön och Skärgårdsdoktorn har haft fler tittare de senaste 15 åren.

Annons
Glädjebeskedet – ”Vår tid är nu” får en fjärde säsong!

Fjärde säsongen av Vår tid är nu – premiär julen 2020

Och nu kommer lyckbeskedet: SVT har bestllt en specialsäsong på fyra avsnitt som utspelar sig mellan seriens första och andra säsong, alltså 1951, är planerad att börja spelas in i augusti i år. Premiär? Julen 2020 i SVT. Alltså om ungefär 1,5 år.

På rollistan för de nya avsnitten märks namn som Hedda Stiernstedt, Charlie Gustafsson, Suzanne Reuter, Adam Lundgren, Peter Dalle, Josefin Neldén, Anna Bjelkerud, Rasmus Troedsson och Malin Persson. Mattias Nordkvist, som spelar Gustaf Löwander i seriens tre ordinarie säsonger, är dock inte med.

Anna Croneman, programchef för drama på SVT, berättar, i ett pressmeddelande:

”Jag är väldigt glad för att författarna, producenterna och seriens underbara cast nappade på idén att göra detta. Fantastiskt roligt att få ge publiken en så här fin julklapp nästa år.”

Specialsäsongen av Vår tid är nu kommer regisseras av Måns Herngren. Måns berättar mer:

”Jag har följt Vår tid är nu sedan starten 2017 och är ett stort fan av serien. När jag blev tillfrågad om att regissera den nya specialsäsongen behövde jag inte fundera många minuter innan jag tackade ja. Det känns hedrande och väldigt spännande att nu få vara med och berätta vidare om familjen Löwander och den starka kärlekshistorien mellan Nina och Calle.”

Det kommer nya Vår tid är nu att handla om

Och handlingen då? Under den fjärde säsong skildras hur familjen Löwander flyttar ut i skärgården för att driva sommarrestaurang. En stor händelse man kommer att få följa är hur kökspojken Calle och Nina Löwander blir ihop igen och lämnar sina respektive familjer.

– När säsong två började så var ju plötsligt Nina och Calle ihop utan att man fick se hur det gick till. Därför fanns det en lust hos manusförfattaren Ulf Kvensler att berätta den historien. Vi ska försöka fånga den fantastiska sommarkänslan och berätta en historia om passion och förälskelse som man gärna vill se när det är som mörkast på året, säger Måns Herngren till DN.

Säsong tre av Vår tid är nu sänds i höst, 2019, och kommer att utspela sig under sent 1960-tal till tidigt 1970-tal.

Foto: SVT

Läs också:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

2 kommentarer till “”Vår tid är nu” får nya avsnitt – då har specialsäsongen premiär”

  1. charlotte skriver: 15 maj, 2019

    Underbar serie! Man längtar till nästa säsong.


  2. charlotte skriver: 15 maj, 2019

    Underbar serie! Man längtar till nästa säsong.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar