Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungen dyker upp på stan helt smutsig: "Behöver hjälp"

22 dec, 2023, 15:30 
Kungen

Kungen väcker reaktioner när han dyker upp på stan!

Annons

Om det är något vår kung har en speciell fallenhet för så är det bilar. Hans samling lyxbilar är legendarisk även bland kännare.

Kungen har bland annat en BMW M8 Competition Coupé, en Shelby Mustang, en AC Cobra, en DeTomaso Pantera Ferrari 599 GTB och en Porsche 911 Targan.

Kungens vägran i SVT – Silvias försvar: ”Blyghet”Brand logo
Kungens vägran i SVT – Silvias försvar: ”Blyghet”

Kungen väcker reaktioner – smutsen som upprör

Nu kan vi addera ytterligare en bil till samlingen: en Volvo av SUV-modell! Det var nämligen en sådan kungen körde på Stockholms gator när han blev fotograferad av en Twitter-användare, vars bild snabbt blev viral.

Annons

Bilden togs på Mynttorget i Gamla Stan. Kungen förefaller sitta ensam i bilen, man ser ingen drottning Silvia vid hans sida.

"Är väl inte så mycket begärt..."

Men det många Twitter-användare la fokus på var själva bilen – mer specifikt dess skick. De anmärkte på att bilen var smutsigare än vad man väntar sig av ett kungligt fordon.

Så här lät det:

"Räcker inte apanaget till biltvätt?", skriver en användare.

"Dags att tvätta bilen, kungen", skriver en annan.

Annons

"Hej chefen. Dags att tvätta bilen. Säg till om du behöver hjälp", skriver en tredje.

"Är man Sveriges kung så kan det väl inte vara så mycket begärt att bilen ska vara ren iallafall…", skriver en fjärde.

Andra reagerar på att kungen inte använder en privat chaufför. Men detta är i sig inget förvånande – vår statschef älskar att köra bil. Det är en av hans största nöjen, vilket han berättade i intervjupodcasten Värvet.

– Jag tycker att det är väldigt skojigt att åka bil. Det är det bästa jag vet. Det kanske är en frihet, jag styr dit jag vill, säger kungen i podcasten.

– En del tycker att det är underbart att klättra i berg, andra drömmer om att hoppa fallskärm. Så länge man känner att man har kontroll över det, så upplever jag det som en härlig upplevelse.

Annons