Kungen förd till sjukhus – har testat positivt för covid-19

10 jan, 2022, 16:00 
Kungen

Kungen har tvingats åka till sjukhus.

Annons

I hela världen har kungligheter insjuknat i covid-19. Det är ett virus som inte tar hänsyn till om du bär en krona på huvudet eller ej.

Vår svenske kung testade positivt för covid-19 förra veckan. Kungen ska dock må under omständigheterna bra.

Kungen sjuk – fick åka till sjukhus

Då är fallet värre med exkung Konstantin, 83. Den före detta grekiske statschefen är inlagd på sjukhus i Aten efter att ha testat positivt. Hans tillstånd ska vara stabilt, men tyvärr är Konstantin skör sedan tidigare.

I julas drabbades han av en stroke och fick bli hämtad med ambulans. Då hade han redan fått en stroke fyra år tidigare. Den tog hårt på hans kropp och numera sitter den stolte mannen i en rullstol.

Recept.se Nyhetsbrev

Konstantin har levt ett turbulent liv. 1967, när hans hustru, drottning Anne-Marie, var höggravid med sitt andra barn, tog militärjuntan över makten i Grekland. En månad senare föddes kronprins Pavlos och familjen tilläts bo kvar i landet med kravet att kungen aldrig skulle blanda sig i politiken. Men i december samma år genomförde Konstantin ett misslyckat kuppförsök.

Annons

Han och familjen tvingades fly landet och levde i exil i 46 år. Majoriteten av den tiden tillbringades i Hampstead i England, där Konstantin, Anne-Marie och deras fem barn levde.

Tvingades leva i exil i många år

Kungen
Kungen sitter numera i rullstol.

2013 fick Konstantin och Anne-Marie äntligen flytta tillbaka till Grekland efter alla år i utlandet. Men Konstantin har aldrig gjort några anspråk på tronen efter monarkins avskaffande.

– Om det grekiska folket beslutat sig för att de vill ha en republik, då ska de få ha det och njuta av den i ro, har han sagt i en intervju.

Senaste gången vi såg Konstantin i offentligheten var i oktober, när hans yngste son Philippos gifte sig med sin kärlek Nina Flohr i Aten.

Annons
Annons