Kungen helt ställd – kan inte svara på frågan

Kungen gjorde överraskande nog en podcastintervju, där han fick en knepig fråga.

Kungen har gjort podd-debut, inför sin 75-årsdag på fredag. I podcasten Värvet intervjuas han av Kristoffer Triumf – och berättar en hel del om sitt liv bakom de kungliga kulisserna. Bland annat om sina privata bilsemestrar tillsammans med drottning Silvia runtom i Europa.

En stor frihetskänsla i deras i vanliga fall uppstyrda vardag.

– Vi har bilat varje år de senaste 10-15 åren. Jag tycker att det är väldigt skojigt att köra bil, det är det bästa jag vet. För mig är det en frihet, jag styr ju dit jag vill, säger kungen i intervjun.

Kungen blir ställd efter frågan från Kristoffer Triumf

Men en fråga överraskar kungen och han har först svårt att ge ett rakt svar. Kungen är känd för sitt engagemang för den svenska skogen och är själv en jägare av rang, men det är när Kristoffer Triumf frågar om kungen har en favoritskog som dilemmat uppstår.

– Vad är en favoritskog? Det är inte så himla lätt att svara på, frågar sig kungen till en början.

kungen kristoffer triumf

Kungen interjvuades av Kristoffer Triumf på slottet.

Instagram/Kungl. Hovstaterna

Men sen gör han ett försök att ge ett ärligt svar på frågan, och drömmer sig bort till en särskild typ av skog.

– Nej, man ska kanske när du frågar ta upp det som först dyker upp i huvudet och en som jag tänker på, jag vet inte varför, det är en hög tallskog på sandig mark med lite ljung och torra tallbarr en sommardag. Det är torrt och varmt och mjukt på något sätt, det är ingen riktig produktionsskog, säger kungen.

– Som skogsägare är det väl inte den bästa skogen men som upplevelseskog är det som att gå i en kyrka, en katedral. Det är en härlig stämning, fortsätter han.

LÄS MER: Kungen om privatlivet med drottning Silvia