Kungen hyllar lärarna i årets jultal: "Era insatser är avgörande för Sveriges framtid"

Kungen berättar om sin oro över framtiden i årets jultal, men han passar också på att hylla de som arbetar för att utveckla samhället till det bättre.

Under juldagen höll kungen sitt traditionsenliga jultal i Sveriges Radio, precis som han har gjort varje år sedan 1972. I jultalet brukar han blicka tillbaka på året som gått och prata om utmaningarna vi står inför nästkommande år.

Kungen

I årets jultal pratade han om oroligheterna inför framtiden, men passade också på att hylla Sveriges lärare.

“Låt mig också säga något om Sveriges barn och unga och alla som arbetar med dem. Jag är övertygad om att varje människa behöver bli sedd. Blir man inte det, så gör man kanske det man kan för att istället synas.”

Han fortsätter med att referera till ett citat av Hjalmar Söderberg från Doktor Glas innan han fortsatte:

“Jag tänker på alla er lärare och ledare som hjälper barn och unga att finna sin plats i tillvaron. Att tro på sig själva och sin förmåga. Era insatser är avgörande för Sveriges framtid.”

Kungen umgås med barnbarnen i jul

Kungen berättade också att han under julledigheten skulle lägga fokus på familjen och träffa alla sina barnbarn. Men trots att han själv äntligen tar lite ledigt, tog han självklart tillfället i akt att tacka alla de som arbetar kring jul.

“Till sist vill jag också sända en särskild hälsning till alla er som arbetar idag och under helgerna. Ni finns på sjukhus och polisstationer, i försvarsmakten, äldreomsorgen och kollektivtrafiken och på många andra arbetsplatser. Ni ser till att vårt samhälle fungerar även när vi andra är lediga. Till er vill jag säga tack.”

Foto: TT