Kungen kommenterar coronakrisen i DN

kungaparet stenhammar corona dn
Kungaparet har lämnat Stockholm och tillbringar just nu sina dagar på slottet Stenhammar, i Sörmland. I en exklusiv intervju ger kungen sin syn på den rådande coronakrisen – och en av hans kommentarer överraskar.
Annons

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia befinner sig just nu på sitt weekendslott Stenhammar. Coronaviruset sprider sig med en otäck framfart, speciellt i Stockholmsområdet, och efter kungaparet båda är över 70 år lyssnar de på myndigheternas råd och sköter sina arbetsuppgifter hemifrån.

Annons

Kungaparet har flyttat till Stenhammar

Under helgen uttalade sig kungen om det rådande krisläget. I en intervju med Dagens Nyheter uppmanade han alla Sveriges äldre att göra samma sak. Att ta vara på tiden hemma och hålla kontakt med familjemedlemmar via sms och digitala videosamtal.

Annons

– Det är svårt. Det har jag inte varit med om. Då får man göra på det här sättet, via medierna, för att förmedla tankar. Vi känner väl alla omsorg om varandra. Man får ringa. Använda Skype. Hålla kontakt med anhöriga.

Kungens oväntade uttalande

Dessutom ansar kungen att det kanske kan komma någonting bra ur den här krisen. Att många människor nu tvingas jobba hemifrån kan vara en bra sak, säger statschefen.

Annons

– Vi har den nya kommunikationstekniken och vårt sätt att arbeta. Vi får lära om, vi får tänka om och vi får leva på annat sätt. Det går man väl omkring och funderar på nu. Alla som har yrken med möjlighet att jobba hemifrån, kanske borde man göra mer av det i framtiden? Det vore ju fantastiskt att göra det en dag i veckan. Inte ta bilen, tänka på miljön. Det kommer kanske något gott för framtiden. Vi ska leva bättre.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

5 kommentarer till “Kungen kommenterar coronakrisen i DN”

 1. josefin skriver: 1 april, 2020

  Ja heja kungen, nu hjälper han alla att fà till det där extra rummet hemma som kan fungera som hemmakontor. Han tänkte kanske inte pà det, bland sina 140 rum pa Drottningholm.
  Själva har väl kungafamiljen “arbetat hemma”eller haft inre tjänst ofta ofta…..innan det hoppsan synes att de var pà semester här eller där.


  1. Anna Andersson skriver: 1 april, 2020

   Ett köksbord fungerar utmärkt som tillfälligt hemmakontor. Alla behöver inte 140 rum för det.


 2. ancibergfeldt skriver: 1 april, 2020

  Anna A Håller med dig!


 3. Christel Nilsson skriver: 4 april, 2020

  Hej. Hoppas kungen och drottningen vet om att om de blir sjuka får de bara hjälp på sjukhus i Stockholm. Lite farligt att köra iväg hemifrån då. Vänligen Christel Nilsson


 4. Maya skriver: 5 april, 2020

  Tycker faktiskt synd om vår kung. Han har bara landat i en situation han inte klarar av. Han har väl försökt efter bästa förmåga och det är bra så…


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar