Starka drottning Silvia vägrar låta sig knäckas

drottning Silvia
Hon får inte träffa barnbarnen. Och hon är förstås lika orolig som alla andra. Men drottning Silvia krisminimerar – och vägrar låta sig knäckas.
Annons

Omständigheterna är speciella – för kungaparet precis som för oss alla just nu. Kungen och drottningen är ju isolerade på slottet Stenhammar utanför Flen, och avstår som så många andra sjuttioplussare helt från att träffa barn och barnbarn, ja andra människor överhuvudtaget. Allt för att minimera risken för att bli smittade. Och som alla andra har kungaparet fått avstå från aktiviteter och trevligheter som de sett fram emot.

Annons
Kungaparet på Stenhammar.
Kungaparet hemma på Stenhammar, en bild som togs i går.
Annons

Och precis som vi andra är kungen och drottningen förstås bekymrade för Sverige och för hur många coronasmittan ska drabba. Eller som kungen uttryckte det i sitt tal häromdagen: ”Många är oroliga: för sin hälsa, för sina anhöriga, för sin försörjning. Vi är i ett läge som kräver ansvarstagande för sig själv och andra.”

Stenhammars slott – här bor kungaparet under coronakrisen

Stenhammars slott utanför Flen.
Stenhammars slott utanför Flen: Här bor kungaparet just nu.

Men det är segt virke i drottning Silvia, och hon och kungen är ett team som har gått igenom mycket tillsammans under sina 43 år som gifta. Nu har de sina möten via videolänk, som vi såg på bilden som hovet publicerade i går.

Och dessutom har de hunden Brandie vid sin sida där på Stenhammar, och det är bästa sällskapet i dessa coronatider, det är det många hussar och mattar som har konstaterat: En hund är ju alltid glad och alltid redo för en sväng i skogen.

Annons
Kungaparet med sin bayerska viltspårhund Brandie.
Kungaparet med sin bayerska viltspårhund Brandie.

Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna, Kungl. Hovstaterna, TT.

Foto: TT.

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

5 kommentarer till “Starka drottning Silvia vägrar låta sig knäckas”

 1. josefin skriver: 25 mars, 2020

  ja tänk vad starkt, att sätta sig pà ett slott med full styrka av servicepersonal. ojojoj vilken styrka för det. hoppas nu att de har en tvál hemma ocksà sà är ju insatsen för Sverige total. foto pà tvättstället kanske?


 2. caterine skriver: 25 mars, 2020

  Vägras att knäckas, att inte fåj träffa barnbarnen eller barnen. Jojo, vad skönt för kungaparet att slippa allt jobb, inga bråkiga barnbarn, bli uppassade, bättre kan man väl inte ha.


 3. charlotte skriver: 26 mars, 2020

  Jag ogillar starkt den oförskämda tonen mot drottningen. Hon har jobbat hårt för Sverige i större delen av sitt liv. Vad är problemet?


  1. Regina Lindholm skriver: 26 mars, 2020

   Problemet är som med miserabla människor överlag: man måste begabba, skymfa och förlöjliga andra för att höja sitt eget värde.


 4. Minica skriver: 26 mars, 2020

  Beundransvärt…


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar