Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Kungen och Silvia blixtinkallas efter dödsbeskedet – hovet bekräftar: "Närvarar"

Kungen och Silvia blixtinkallas efter dödsbeskedet – hovet bekräftar: "Närvarar"

Drottning Silvia och kungen lämnar Sverige efter det tragiska dödsbeskedet.

Victorias utpekade svärfar död – djupa sorgen i svenska kungafamiljen
0:36

Efter reklamen: Victorias utpekade svärfar död – djupa sorgen i svenska kungafamiljen

(0:36)

Slå på ljud

Det var på tisdagen som världen nåddes av det tragiska beskedet att Greklands ex-kung Konstantin gått ur tiden, 82 år gammal.

Efter att ha drabbats av en stroke lades han in på sjukhus förra veckan, läget var då kritiskt men trots allt stabilt. Men till slut gav kroppen upp.

Kungen och drottning Silvia till begravning

Hela Europas kungahus sörjer nu Konstantins död, och på måndagen den 16 januari sker ett sista farväl. Då äger begravningen rum i Aten, Grekland, och nu bekräftar hovet att kungen och drottning Silvia kommer att närvara.

"DD.MM. Konungen och Drottningen närvarar vid begravningen av H.M. Konung Konstantin, Hellenernas förutvarande konung, i Aten måndagen den 16 januari", skriver hovets informationsavdelning till Svensk Dam.

Victorias utpekade svärfar död – svenska kungafamiljen i djup sorg

Även i Sverige kommer Konstantin hyllas med klockringning.

"Gustaf VI Adolf utnämnde dåvarande kungen av Grekland till riddare av Serafimerorden den 14 september 1964. På begravningsdagen äger serafimerringning rum i Riddarholmskyrkan".

Anne-Marie, Silvia och Konstantin i Luxemburg 2006.

Åserud, Lise

Relationen till ex-kungen – sorgen efter dödsbeskedet

Kungafamiljen har länge haft en nära relation till Konstantin. Han var ju fram till sin död gift med kungens kusin Anne-Marie, som också är drottning Margrethes lillasyster.

Därför kommer förstås även den danska kungafamiljen bege sig ner till Grekland på måndagen. Och även Norges kronprinspar kommer vara på plats.

"På torsdagen bekräftade det norska kungahuset att kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit kommer att närvara vid ex-kung Kontantins begravning i Aten, Grekland.", skriver norska Se och hör.

Foto: TT