Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungen och Silvia lämnar Stockholm – mitt under statsbesöket

13 okt, 2022, 09:30 
Drottning Silvia och kung Carl Gustaf

I två dagar har det bjudits på stora festligheter i kungafamiljens kära Stockholm.
Men nu lämnar kung Carl Gustaf och drottning Silvia huvudstaden.

Annons
Kungafamiljens otroliga festkväll – se unika filmen!Brand logo
Kungafamiljens otroliga festkväll – se unika filmen!

I tisdags landade kung Willem-Alexander och drottning Máxima på ett Arlanda med väntande kungligheter. Både kronprinsessan Victoria och prins Daniel var på plats för att välkomna hedersgästerna.

På kvällen bjöds det på en exceptionellt fin galamiddag med stilmedvetna gäster. Glasen fylldes med champagne och de 139 inbjudna gästerna fick dinera i Karl XI:s galleri.

– Det var en väldigt fin middag, det var otroligt god mat och en väldigt härlig och positiv stämning, sa Tord Magnuson, prinsessan Christinas make, till Svensk Damtidning dagen efter festen.

Annons
Drottning Silvia och kung Willem-Alexander
Drottning Silvia och kung Willem-Alexander under galamiddagen på Kungliga slottet för det nederländska kungaparet som besöker Sverige under tre dagar.

Andra dagen bjöd på stor underhållning i Konserthuset

Det nederländska statsbesöket pågår i tre dagar. Under onsdagen, på den andra dagen, fortsatte festligheterna i Stockholm – men den här gången var det Willem-Alexander och drottning Máxima som var värdparet.

I Konserthuset i Stockholm bjöd den världsberömde nederländske stjärnviolinisten Tim Kliphuis och hans ensemble på en specialmelodi med en gränsöverskridande mix av klassiskt, folkmusik och ”gypsy jazz”.

Annons

Likt föregående afton var det en svensk kungafamilj som dök upp i kunglig stil. Det var verkligen en kväll som bjöd på hög glamourfaktor och det såg onekligen ut som att alla njöt av festföreställningen.

Föreställning i Konserthuset
Under tisdagen bjöd stjärnviolinisten Tim Kliphuis och hans ensemble på en storslagen föreställning.

Kungen och drottningen lämnar Stockholm

Men nu lämnar kung Carl Gustaf, drottning Silvia, kung Willem-Alexander och drottning Máxima. Den tredje dagen fortsätter statsbesöket i stället i Göteborg, som inleds med ett besök på Lindholmen Science Park.

Annons

Statsbesöket avslutas med att kung Carl Gustaf och drottning Silvia tar farväl av det nederländska kungaparet på Landvetter flygplats.

Förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge innan de goda vännerna får återse varandra!

Drottning Máxima, kung Willem-Alexander, kung Carl Gustaf och drottning Silvia
Drottning Máxima, kung Willem-Alexander, kung Carl Gustaf och drottning Silvia.

Foto: TT

Annons