Kungens beslut – hårda orden om Sofia!

Kungen och prinsessan Sofia

Prinsessan Sofia har varit en kontroversiell person i det svenska kungahuset.Vid ett tillfälle drogs saker och ting till sin spets.

Prinsessan Sofia har ingen vanlig bakgrund för en kunglighet. Det behöver ingen påminnas om.

Och Sofias tid som dokusåpakändis och modell innebar att hon fick kämpa hårt för komma in i kungafamiljen och bli accepterad av prins Carl Philips närmaste.

Detta är något som Johan T Lindwall berättar mer om i sin bok “Carl Philip – prinsen som aldrig fick bli kung”.

Kungen dömde ut prinsessan Sofia

Kungen och prinsessan Sofia

Kungen var skeptisk till Sofia.

Kungen och drottning Silvia var först väldigt tveksamma till Sofia, skriver Johan. Carl Philip fick ta otaliga strider med kungaparet för att få dem att vänja sig vid tanken.

”Carl Philip hade gått ut hårt mot sina föräldrar. Han hade haft en konfrontation med dem som han aldrig tidigare haft. Vid en av de traditionella söndagsmiddagarna hemma på slottet hade han talat från sitt hjärta och sagt precis vad han kände inför hela familjen och sin Sofia”, skriver Johan T.

 

LÄS OCKSÅ: Sofias avslöjande om Alexander – efter reaktionerna på bilden!

“Ställde ett ultimatum”

Numera är kungen och Silvia mer än välvilligt inställda till Sofia. Men det krävdes ett stenhårt krav från Carl Philips sida för att få dem att tänka om.

”Carl Philip hade till slut ställt ett ultimatum: Antingen jag och Sofia, eller ingen av oss. De var helt enkelt tvungna att acceptera Sofia. Om de inte tog in henne i den kungliga värmen och accepterade henne fullt ut, skulle de också mista sonen Carl Philip. Det var underförstått från Carl Philips sida att det då automatiskt skulle bli fråga om ett utträde från den kungliga titeln, HKH prins Carl Philip”, skriver Johan T.

Tack och lov behövde det aldrig gå så långt! Och man får anta att kungen och drottningen ångrar sin skepsis i efterhand.

 

LÄS OCKSÅ: Sofia går emot Silvia – efter den stora ilskan!