Kungens egna ord - stöttar nu Madeleine efter katastrofbeskedet!

Mikael Fritzon/TT

Prinsessan Madeleine sörjer ännu en tragedi i hemstaden Miami – kungen sträcker ut en hand.

Slå på ljud

Prinsessan Madeleine har tillsammans med Chris och familjen hittat en fristad i sitt nya hem i Miami, där de nu bott i ett par år.

Därför var självklart sorgen stor när de fick höra nyheten om den tragedi som utspelat sig i sin nya hemstad där en byggnad rasade och hittills har 11 människor bekräftats avlidna, men mer är 150 personer saknas fortfarande eller går inte att fastställa att de inte befann sig i byggnaden när den rasade.

Under tisdagen visade kungen sitt medlidande med ett telegram med kondoleanser till president Joe Biden och alla som bor i USA.

”Drottningen och jag vill uttrycka våra kondoleanser åt den tragiska förlusten efter byggnaden som kollapsat i Surfside, Miami. Vi vill också utsträcka våra sympatier till offrens familjer och hela befolkningen i de förenta staterna.” skriver kungen i telegrammet.

Prinsessan Madeleines flykt – efter hemska dådet

Madeleine och Chris har även personligen drabbats av otäckheter i Miami – hösten 2019 utsattes de för inbrott.

Gärningsmännen fick med sig klockor, armband, örhängen och halsband för miljonbelopp, vilket går att läsa i polisrapporten.

Då bodde prinsessfamiljen i ett annat hus i Pinecrest men inbrottet fick familjen att flytta, enligt en uppgiftslämnare till Svensk Dam.

– Prinsessan Madeleine kände sig inte trygg i huset, har källan sagt.

Det nya huset på 600 kvadratmeter är fördelat på två våningar och 15 rum. Det finns också garage för tre bilar, gym och pool.

Foto: TT

LÄS MER: Madeleines comeback – första bilden på svensk mark

LÄS MER: Nya bilden på Adrienne – i Estelles gamla klänning!

LÄS MER: Silvias lycka: Återförenad med barnbarnen – efter två år!