Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungens fina stund med Estelle – chockerande presenten: "Kommer skryta"

10 jul, 2023, 19:00 
Felicia Plåt
Estelle och Carl Gustaf
Priset för Årets Ölänning gick i år till Bitte Börjesson. Foto: TT

Kungen fick en present av Årets Ölänning han sent kommer glömma.

Annons

Just nu är det mycket förväntansfulla människor på Öland. Husvagnarna har börjat ta plats och flera har börjat flocka sig på den lilla ön. Denna veckan är nämligen lite extra speciell, det är dags för Victoriaveckan.

Silvias fina gåva till Estelle – här avslöjar hon planen!Brand logo
Silvias fina gåva till Estelle – här avslöjar hon planen!

Victoriadagen

Vår kronprinsessa Victoria fyller år den 14 juli och det firas varje år med en massa olika fysiska aktiviteter runt om på Öland under födelsedagsveckan. Allt för att värna om en hälsosam livsstil och såklart uppmärksamma Victorias födelsedag.

På födelsedagen är det firande på Solliden och efteråt åker Victoria, Daniel och barnen kunglig kortege mot den årliga Victoriakonserten. I år kommer artister som bland annat Marcus & Martinus, Petter och Linnea Henriksson att bjuda på underhållning. Det hela sänds live i SVT för hela svenska folket att ta del av.

Annons

Under konserten delar även Victoria ut "Victoriapriset" till en eller flera idrottare som begått större bedrifter under årets gång. I år är det ishockeyspelaren Erik Karlsson som tar emot det fina priset.

Årets Ölänning

Men bara för några dagar sedan delade Victoria, tillsammans med sin mor och far, ut ännu ett ärofyllt pris, speciellt på Öland. Nämligen "Årets Ölänning".

I år var det Bitte Börjesson som tog emot det fina priset.

– Jag trodde inte att jag skulle få priset, så jag blev helt paff och trodde att det var någon som lurade mig, berättar Bitte för Svensk Dam.

Victorias ord om kungens present

Som tur var så var det ingen som lurade henne utan hon fick ta emot priset av kungen och Victoria. Men det var inte bara Bitte som fick ta emot ett pris utan hon överraskade även kungen med en egen lite present. En fotbollströja där det stod "Kungen" med siffran ett.

– Nämen oj vad glad jag blir, sa kungen och skrattade när han fick den chockerande presenten.

Kungen blev verkligen glad och Bitte berättar att Victoria hade en del att säga om den roliga presenten.

– Nu kommer han skryta när han leker med barnbarnen, sa Victoria och skrattade till Bitte.

Nu kommer morfar kungen kunna leka ordentligt med Estelle och de andra barnbarnen. Och det är upp till bevis om han är lika mycket kung på fotbollsplanen som i verkligheten.

Annons