Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungens hemliga dotter avslöjad – fruktade att hans egen son skulle bli kär i henne

29 apr, 2023, 09:00 
AvFelicia Plåt
Juan och Felipe
Juan Carlos abdikerade för sin son. Foto: TT

Kungen fruktade relationen mellan sonen och hemliga dottern.

Annons

Felipe den sjätte har suttit som kung för Spanien i snart 9 år. Innan honom var det hans far Juan Carlos som satt som regent i 34 år. Men valde 2014 att abdikera för att låta sin son ta över tronen.

Allt om Spaniens kungahus!Brand logo
Allt om Spaniens kungahus!

Hemlig dotter

Förutom Felipe har Juan två döttrar, Infanta Elena och Infanta Cristina som är storasystrar till Felipe. Men enligt journalisterna José María Olmo och David Fernández har kungen även en hemlig dotter. Hon ska ha fötts i hemlighet i slutet av 1970-talet eller i början av 1980 talet.

Detta skriver José María Olmo och David Fernández i deras nya bok "Kungabolaget: Juan Carlos dolda ekonomiska imperium" där de även hänvisar till tre olika källor som bekräftar dotterns existens.

I boken skriver de att kungen ska ha haft en utomäktenskaplig affär med en äldre kvinna och från deras relation ska den hemliga dottern ha fötts. Men i boken avslöjar de inte kungens älskarinnas namn, men de avslöjar dotterns.

Annons

– Hon heter Alejandra, är gift, har en son och har aldrig gjort anspråk på någon form av arvsrätt, skriver journalisterna.

Den stora fruktan

José och David avslöjar även att dotterns födelse väckte en stor fruktan hos kungen. Vilket han även ska ha försökt att förhindra så det inte skulle bli verklighet. Han var nämligen rädd att hans son Felipe skulle träffa på den hemliga dottern och bli kär i henne.

– När Felipe var ung fruktade Juan Carlos att han skulle träffa sin halvsyster och de två skulle bli kära utan att veta att de var släkt, skriver de i boken.

Alejandra ska senare fått reda på att Spanien kung faktiskt var hennes riktiga pappa. Enligt boken ska då hon och kungen haft hemliga möten där de kunde prata med varandra.

– Han försökte kompensera för bristen på ett officiellt erkännande med tillgivenhet och generositet, även om han aldrig behandlade henne som sina andra tre barn, skriver journalisterna.

Kungen har själv inte valt att bekräfta eller avvisa uppgifterna.

Annons