Kungens hemlighet avslöjad i tv-program – ville inte visa det

Kungaparet på Sollidens slott

Kungen hade en bild som han medvetet inte släppte till allmänheten.Men plötsligt dök den upp i rutan.
Prinsessan Sofias tuffa tid: tvingades söka hjälp
Slå på ljud

Kung Carl Gustaf är en man med hög integritet. Ibland kan han till och med uppfattas som fientligt inställd till pressen.

Klart är att vår regent gärna håller hårt i sina hemligheter. Det var därför han väntade länge med att visa upp en specifik bild – som inte släpptes via kungahusets vanliga kanaler.

Kungens hemlighet visad i tv

Här ser man familjebilden på kungens skrivbord.

Här ser man familjebilden på kungens skrivbord.

Den nämnda bilden var ett familjefoto som skymtade förbi under kungens jultal i fjol. Pigga observatörer la märke till att detta var en bild som inte allmänheten fått se tidigare. Kungen hade nämligen bestämt att den här bilden, den skulle han ha för sig själv.

– Även kungafamiljen har sina privata foton, sa Margareta Thorgren, informationschef vid kungahuset, till Expressen.

 

LÄS OCKSÅ: Stora ilskan – efter nya bilderna på kungen och Silvia: “Pinsamt!”

“Svårt att se vem som är vem”

Omständigheterna kring bilden kunde dock vår skarpögda redaktionschef Margareta Gotthardsson snabbt spana fram. Kungafamiljens kläder kombinerat med platsen för bilden visade att fotot var taget under den gemensamma semestern på Solliden.

“Kungen och drottningen sitter ner, längst till vänster i bild. Han med sina härliga turkosa byxor, som vi skrev om här! Intill kungen ser prins Carl Philip ut att stå, det kan vi se i och med att han bar mörkbeigea chinos under denna foto-dag. Han håller i ett barn som troligtvis är prins Gabriel”, skrev Margareta om bilden.

“Till höger i bild ser vi kronprinsessfamiljen. Victoria sitter ner, prins Daniel i sina ljusa chinos står bakom henne och även prinsessan Estelle står bakom sin mamma. I Victorias knä verkar lilla Oscar sitta.”

“I mitten är det svårare att se vem som är vem, men prinsessan Sofia sitter på en stol och verkar ha prinsessan Leonore i knät. Leonore hade nämligen en rosa klänning på sig under dagen, precis som flickan i Sofias knä. Mot Sofias knä verkar den då blåklädda prins Alexander stå lutad. Detta innebär att kvinnan intill Sofia är prinsessan Madeleine, troligtvis med Adrienne i famnen, och mannen och barnet som står lutade bakom Sofia måste då vara Chris och prins Nicolas.”

 

LÄS OCKSÅ: Öppet bråk om kungen och Silvia: “Beter sig som fjantiga tonåringar”