Kungens ilska efter händelsen med Silvia – fick ett utbrott

kungens ilska efter händelsen med drottning Silvia

Att kungligheterna tappar humöret hör inte till vanligheterna. Men under ett statsbesök, år 2012, var kungen tvungen att säga ifrån.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 46?
Slå på ljud

Kungen och drottningen är vana vid att arbeta under extremt hård press, med journalister och fotograferar som följer varje steg de tar. Men ibland går bevakning överstyr. Någonting som inträffade när kungaparet genomförde ett statsbesök i Sydkorea år 2012.

Kungen tappade humöret under statsbesöket

LÄS MER: Daniels avslöjande om livet med barnen

Ett par av landets fotografer respekterade nämligen inte avståndet till kungaparet vilket gjorde statschefen på dåligt humör. Och det var särskilt en händelse som irriterade kungen. När Silvia skulle hålla ett tal under besöket hade hovet, i förväg, informerat pressen om att drottningen inte ville ha några kamerablixtar i ansiktet när hon talade. Önskemålet respekterades dock inte och drottning blev så bländad av allt fotoljus att hon var tvungen att titta ner i sina papper istället för på publiken.

kungaparet i seoul 2012

Kungaparet på statsbesök i Sydkorea år 2012.

Händelsen verkade ha haft stor påverkan på kungen, rapporterade de svenska journalister som var med under statsbesöket, och han var märkbart irriterad.

– Drottning Silvia tvingades stirra ned i papperna och talet blev stelare på grund av bristande respekt från fotograferna, skrev Fredrik Sjöshult i Expressen.

Kungen ska även ha fått ett utbrott på fotograferna under besökets gång, enligt Expressens utsända reporter.

LÄS MER: Kungen rasar mot TV4: "Förfärligt"

Foto: TT