Prins Daniel om livet som pappa

Prins Daniel har mycket på sitt fat. Så hur får han då ihop familjepusslet?

Prins Daniel är en varm och närvarande pappa. Det ser vi varje gång kronprinsessfamiljen rör sig ute i det offentliga. Daniel är alltid vid prinsessan Estelles och prins Oscars sida, med en omtänksam, beskyddande blick.

Eller med en varm beröring, som när han höll Estelle i handen under den tv-sända konserten från Gotland på Victoriadagen.

Kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle och prins Daniel

Prinsessan Estelle kan alltid räkna med sina föräldrar.

TT

Samtidigt är Daniel också en plikttrogen person. Han vet att en prinstitel kommer med ett stort åtagande och krav på både engagemang och seriositet. Så hur får man få ihop det, det så kallade familjepusslet?

Prins Daniel om familjelivet

Exakt den frågan ställde journalisten Carolina Neurath till Daniel i en intervju utförd för Svenska Dagbladets räkning. Daniel uppskattade att han, som man, blev belyst som just familjeman.

– Det är en bra fråga. Det är inte alltid vi killar får den frågan, det är bra, det är rätt. Jag är en modern pappa och försöker ta ett stort ansvar i hemmet också och vara med och skjutsa och lämna, precis som min fru. Jag kan inte svara på frågan hur vi får till det. Det är mycket tidiga morgnar och lite sömn, men det går ihop, sa Daniel till Carolina Neurath.

"Hon är en fantastisk mamma"

Det här var inte enda gången som Daniel bjöd på en inblick i sitt familjeliv. Han gjorde samma sak under en intervju med Aftonbladet, där han framför allt höjde Victoria till skyarna.

– Jag känner mig otroligt glad över att jag har gift mig med en så varm, klok och väldigt bra person som dessutom är en fantastisk mamma. Som ger våra barn en otrolig trygghet och bra möjligheter. Det är mycket lättare att växa upp med två varma föräldrar som lägger ner mycket tid och energi och kärlek på sina barn än att växa upp i en miljö där det är kallt och inte finns något engagemang, sa han då.

LÄS OCKSÅ: Madeleine väcker reaktioner med bilder på prins Nicolas