Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Kungens märkliga beteende - kan komma på Charles kröning

05 maj, 2023, 16:00 
AvFelicia Plåt
Kungen & Victoria
Kungen och kronprinsessan åker till London för kröningen. Fotot: TT

Kungen har bevisat att regn inte stoppar honom.

Annons

Imorgon bär det av mot London för både kung Carl Gustav och kronprinsessan Victoria. Det är dags för Charles kröning och far och dotter ska dit för att representera Sverige under den stora dagen. Det är många som säger att det kommer bli en historisk och väldigt fin dag. Men även en regnig sådan.

Sötchock när kungen firades av de allra minsta!Brand logo
Sötchock när kungen firades av de allra minsta!

Sopsäck som kläder

Enligt väderprognoserna kommer regnet att ösa ner över de kungliga gästerna under lördagen. Kanske inte ett idealväder enligt många, men britterna är ju vana vid lite regn. Men det är också kungen, han verkar till och med vara ett fan av det. Hans återkommande beteende under skyfall har ofta väckt reaktioner.

Han har nämligen flertalet gånger setts gå emot vädergudarna, på sitt egna lilla sätt. Under Victoriadagen 2011 var det inte något höjdar-väder och regnet började falla mitt under konserten. Då gjorde kungen ett djärvt modeval. Han drog på sig en svart regnponcho men det såg mer ut som en sopsäck. Vilket många reagerade på. Ingen annan i familjen drog på sig den speciella kreationen. Men det gjorde kungen, allt för att skydda sig mot regnet.

Annons

Lite regn har väl aldrig skadat

Och det var inte heller första gången. Under 2021 stod Lisa Nilsson och uppträdde med sin vackra stämma på Sollidenscenen. Det var fullt med folk som ville njuta av den fina sången. Likaså kungen och drottningen tillsammans med Carl Philip och Sofia.

Men snart började regnet att falla och prinsparet begav sig hemåt till Sollidens slottspark mitt under konserten. Och som han har bevisat tidigare så stoppar inte regnet honom. Även denna gången drog han på sig en regnponcho, men en uppdaterad sådan. Under 2021 fick det bli en genomskinlig istället för en svart.

Nu är den stora frågan hur han kommer att välja att skydda sig mot regnet under Charles kröning. Blir det kanske paraply eller kommer han ta tillbaka den svarta regn-ponchon för att inte bli blöt?

Vi tror att det är ytters osannolikt att kungen skulle ta på sin en regnponcho under ett så pass officiellt tillfälle. Det gör han nog bara under de mindre pampiga framträdanden. Men vi hoppas det blir en strålande dag för alla inblandade, trots det regniga vädret.

Annons