Kungens miss inför alla – stora förvirringen vid Guldbron

Kungen stod för en miss när Guldbron skulle invigas. Kronprinsessan Victoria kunde bara skratta åt fadäsen.

Kungen, kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle fanns samtliga på plats för att inviga en av Stockholms mest omdiskuterade tillskott på länge: Guldbron vid Slussen.

Kungen höll ett tal för att högtidlighålla den nya bron.

– Det här är bara början på en ny fantastisk mötesplats i Stockholm. Slussen knyter samman de norra och södra delarna av vår huvudstad. Den förenar Mälaren med Saltsjön. Den är också en viktig länk mellan vår historia och framtid, sa kungen.

Kungen stod för miss när Guldbron hade invigning

– I dag är det nya trafikutmaningar som ska mötas. Bland annat i form av allt fler cyklister får vi hoppas. Så det är inte så konstigt att just den här knutpunkten har sett så olika ut genom årens lopp. Slussen har alltid varit i tiden och förändrats med den, precis som resten av vår vackra huvudstad.

– Det kommer även bli en fantastisk utkiksplats för folk som vandrar fram och tillbaka. Stockholm ska vara glada för det här.

Men talet förflöt inte helt smärtfritt. Vid ett tillfälle tappade kungen plötsligt bort Victoria och Estelle. Han kolla över sin ena axel – och hittade då bara luft!

Kungen.

Kungen blev plötsligt förvirrad!

SVT

– Idag står jag här i sällskap men min dotter kronprinsessan Victoria... där! Och dotterdotter prinsessan Estelle och vi är redo att vara med om invigningen, sa kungen och repade sig snabbt efter missen.

Kungen följde upp talet med att klippa det ceremoniella bandet och promenera över bron tillsammans kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle.

LÄS MER: Chris O'Neills hemliga liv – namnbytet avslöjat

Nu hyllas han: "Det var insiktsfullt av kungen"

Och fadäsen under talet var snabbt glömd. Kungen fick faktiskt goda vitsord av Aftonbladets utsände reporter, Oisin Cantwell.

"Exakt klockan 12 tog Carl Gustaf över showen. Han sade någonting om att bron binder samman Stockholms norra och södra del. Det lät insiktsfullt. Fyra minuter senare klippte han band och vandrade med Victoria och Estelle nerför den skimrande stålkonstruktionen och satte sig i en Säpobil och försvann", skriver Oisin.

Guldbron öppnas för allmän trafik idag, måndag.

LÄS OCKSÅ: Efter kungens besked – oron för prins Daniel