Kungens nära vän brutalt rånad i sitt hem

Kungens jaktkompis greve Carl Piper blev brutalt rånad i sitt hem.Tack och lov klarade sig 73-åringen utan allvarliga skador.

Carl Piper tillhör kretsen som ofta följer med kung Carl Gustaf på jakt. Därför får man förutsätta att vår kung får sig en obehaglig chock när han läser nyheterna i dag.

Carl blev nämligen brutalt rånad i sitt hem på onsdagskvällen, rapporterar Ystads allehanda.

Carl Piper rånad

Två gärningsmän körde fram till Carls gård i Ystad och bröt sig in – efter att först ha knackat på dörren. Han slets också ut ur sitt hem och drogs med till en annan byggnad.

Enligt Aftonbladet fick männen med sig värdesaker, men i nuläget vet man inte exakt vad bytet bestod i. Polisen är inkopplad och har en förundersökning i gång. Gärningsmännen misstänks för grovt rån och olaga frihetsberövande. De jagades under kvällen av både patrullbilar och helikopter.

Dotterns ord om attacken

Greve Carl behövde plåstras om i ansiktet, men han slapp åka in till sjukhus.

– Vi har koll på honom. Han är hos familjen. Han är okej, säger dottern Anna Piper till Ystads Allehanda.

Anna vill inte berätta mer om själva rånet, men enligt Aftonbladet har Ystadspolisen varnat för en inbrottsvåg bland godsen i området.

“Ofta avsides belägna gårdar där man kommer med bil och kör in på gårdsplanen. Personerna som kommer kan uppfattas som aggressiva och envetna i sitt sätt och försöker komma in i bostaden. Senast igår skedde en incident på en gård i Borrby. Liknande händelser har inträffat i Trelleborg och Tomelilla”, skrev polisen på Facebook.

Grevens gård är en del av Skånes största egendom. Enligt Expressen omfattar den mer än 13 000 hektar jord och skog. Han har tidigare gjort sig känd som en progressiv röst inom adeln – bland annat har han talat sig varm om kvinnors rättigheter i lagarna om jordägande.

Foto: TT