JUST NU: Kungens nya besked om sig själv och Silvia

Kungen och Silvia håller sig sysselsatta.
Kungen och Silvia befinner sig i isolering på grund av coronaviruset. Nu har vi fått en uppdatering inifrån Stenhammars slott.
Annons

Beskedet kommer direkt från SVT. Kungen ska återigen tala till det svenska folket – för att erbjuda några tröstande ord.

“Med anledning av covid-19-pandemin sänder SVT en hälsning från H.M. Konungen innan Rapport på söndag kväll. Hälsningen kommer från Stenhammars slott i Sörmland, där konungen och drottningen sedan en tid tillbaka befinner sig”, skriver SVT i ett pressutskick.

Annons

Coronavirus: Kungen ger nytt besked om sig själv och Silvia

Kungen och Silvia håller sig sysselsatta.
Kungen och Silvia håller sig sysselsatta.
Annons

Stenhammars slott ligger i Flens kommun och brukar vanligtvis fungera som en plats dit kungen och drottningen åker på helgerna för lite friluftsliv.

Nu är dock kungaparet där för att skydda sig från coronaviruset, covid-19. Både kungen och Silvia har passerat 70-strecket, vilket innebär att de tillhör riskgruppen för coronaviruset.

“Det är svårt”

I en intervju med Dagens nyheter har kungen, via videolänk, tidigare berättat om sin nya livssituation.

– Det är svårt. Det har jag inte varit med om. Då får man göra på det här sättet, via medierna, för att förmedla tankar. Vi känner väl alla omsorg om varandra. Man får ringa. Använda Skype. Hålla kontakt med anhöriga, sa kungen till Dagens nyheter.

Samtidigt underströk kungen att man inte får tappa hoppet i isoleringen. Det finns saker att hitta på – sätt att fördriva tiden.

Annons

– Jag har haft möjlighet att läsa böcker och vi har precis börjat ett projekt, där vi håller på renoverar en gammal gjutjärnssoffa. Den ska målas, sa kungen.

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

2 kommentarer till “JUST NU: Kungens nya besked om sig själv och Silvia”

  1. AstridA skriver: 3 april, 2020

    Jag tycker det är så roligt att ni i Sverige säger ”kungen och Silvia” i stället för ”kungen och drottningen”. Jag tror inte att ni ens märker att ni gör det. Är detta något som har hängt i sedan kungaparets förlovning? I Norge säger vi ”kongen og dronningen” eller ”Harald og Sonja”. Vi säger aldrig ”kongen og Sonja”.


  2. Eva M skriver: 4 april, 2020

    Har varit så från början. Det borde heta kungen och drottningen eller Eders majestäter om dom tilltalas gemensamt . Ingen har skrivt Carl Gustav inte ens som barn, ungdom eller vuxen.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar