Bilden som väcker frågor om prins Daniel

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria.
Förhinder? Vård av barn? Eller krasslig själv? Klart är i alla fall att prins Daniel saknades vid kronprinsessan Victorias sida.
Annons

Det var i samband med Victorias besök på Stockholms Stadsmission och deras mötesplats St Paul vid Mariatorget, som prins Daniel saknades vid hennes sida – trots att detta var ett uppdrag som uppenbarligen hade varit planerat en längre tid.

Annons

Kronprinsessan Victoria hos Stockholms Stadsmission.

Daniel fanns ju med på hovets i förväg upptryckta kort:

”I dag hade VI glädjen att få packa din måltid. Hoppas att det smakar, ta hand om dig!” stod det på korten – som var undertecknade H.K.H. Kronprinsessan Victoria och H.K.H. Prins Daniel.

Annons
Kronprinsessan Victoria hos Stockholms Stadsmission.
Kortet som avslöjar att uppdraget inte riktigt blev som det var tänkt.

Prins Daniel saknades

Men när kronprinsessan Victoria sedan stod där i förkläde och plasthandskar och gjorde i ordning de 130 matlådorna kyckling och ris eller potatis som skulle delas ut, så fanns inte Daniel vid hennes sida.

Kronprinsessan Victoria hos Stockholms Stadsmission.
Victoria stoppade ner ett kort i varje påse.

Nu värmde hon lika många hjärtan ändå och på Stockholms Stadsmission var man djupt tacksamma för hennes initiativ.

Annons

Stadsmissionen om kronprinsessan Victoria

– Kronprinsessan är vår beskyddare, och det var hon själv som hörde av sig för att fråga om det var någonting som hon kunde hjälpa till med, säger Maria von Sydow som är kommunikationsansvarig hos Stockholms Stadsmission.

– Och sedan kom hon alltså hit och hjälpte till att göra i ordning lunchlådorna. Hon är en oerhörd tillgång för oss och väldigt härlig att samarbeta med.

kronprinsessan victoria stadsmissionen
Victoria åkte till Stadsmissionen, på Södermalm, för att dela ut matpaket.

Annons

Foto: Anna Zoila Ek/Instagram.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

38 kommentarer till “Bilden som väcker frågor om prins Daniel”

 1. Kristiina från Turku skriver: 2 april, 2020

  Det väcker inga frågor. Visst bestämde de sig bara för att det var bättre för Daniel under denna korona-tid att stanna hemma. Vi såg att Daniel mår bra i går när de var på webbseminarium på Haga Slott.


 2. mm skriver: 2 april, 2020

  Transplanterade är i en riskgrupp pga av sina mediciner.


  1. Laura skriver: 2 april, 2020

   We know the situation ist not as bad in Sweden as in the South of Europe but that can change within days. Prince Daniel should stay at home, because he is at higher risks.


 3. Surkärring skriver: 2 april, 2020

  Vilken PR-maskin som dragits igång kring kronprinsessparet.


 4. Leo skriver: 2 april, 2020

  Knappast någon som undrar!


 5. Birgitta Bengtsson skriver: 2 april, 2020

  Ett spel för gallerierna, kallas detta, vi behöver inte kungahuset, man kan inte födas in i något arbete för landet, att som här sitta med kort avstånd till andra o låtsas packa mat, med skyddskläder, ett spel ingen skall behöva se på, när det fattas folk och skyddskläder inom de verkligt behövande områdena i dag. nu om någonsin behöver vi få en folkomröstning om detta! Det är bara förnedrande att se bilderna, när man vet att man bara gör sig till! vill hon bidraga så får hon liksom övriga gå utbildning o vara med. Själva har de ingen brist på medel som nu företagare och andra hamnar i, de här upphöjda positionerna är vi inte betjänta av. De är bara till lyst!


  1. Katarina skriver: 2 april, 2020

   Mycket bra skrivet Birgitta Bengtsson. Håller med helt och hållet.


  2. Anna skriver: 3 april, 2020

   Jag håller med, coronokrisen håller på att förvandlas till en personlig PR-turné för kronprinsessparet. Jag är så trött på alla försök att framställa dem som vanliga när de är allt annat än vanliga.


 6. Maritta skriver: 2 april, 2020

  Det är väl bara tidningen som undrar. Gillar inte era rubriker som mer liknar en annan veckotidning…


 7. Sara skriver: 2 april, 2020

  Livmedikusen kanske tog risken att bli dekapiterad, slog näven i bordet och röt att nu får det räcka med fjantande! Daniel drog en lättnadens suck över att någon äntligen visade var skåpet ska stå, intog soffan och knäppte igång tv:n…


  1. ananas skriver: 2 april, 2020

   Maritta
   Tycker dessa rubriker redan “överglänser” andra tidningars rubriker.


  2. Fia skriver: 3 april, 2020

   I livmedicusfrågan har jag samma åsikt som du Bror.


 8. HMA skriver: 2 april, 2020

  Det ser ut som han signerat sitt kort “Danne”…
  Det vore ju lite ovanligt i kungliga sammanhang 😉

  Han har ju goda skäl att hålla sig hemma nu. Kanske även skönt att slippa stå i skuggan av den alltid så strålande KP för en dag också.(?)


 9. ma skriver: 2 april, 2020

  KronPrinsessan Vicktoria med make Prins Daniel har rådgivare. Dessutom är det Kungen som bestämmer, ännu skall KronPrinsessan lyssna på vad Fadern Kungen säger.


  1. Hellu skriver: 2 april, 2020

   Om hon hade lyssnat kungen då hon skulle vara gift med nån annan.


 10. josefin skriver: 2 april, 2020

  Milda tid, de lade ner ett kort med sitt monogram sà att PRn var helt klar o tydlig. Om de lagt ner en 100-lapp til dessa medellösa människor sà hade det ju varit nàgot várt för mottagaren. Nu var det bara ett pinsamt försök att PR-a sig själv.


 11. Daga skriver: 2 april, 2020

  Hur gammal är hon?Fyrtiotre?Dags ändå att hon får visa vad hon går för.En bakgrundsfigur sen hon var arton, skolad av far och mor,kanske hon lärt sin läxa.Klippa band,hålla små tänkvärda tal, ta emot blombuketter,le och vinka.Säkert blir det tråkigt ibland då gäller att hålla masken och låtsas intresserad och ställa trevliga frågor.Tillsammans med journalister kan hon och Daniel verka både besvärade och onaturliga. Hon verkar trivas bäst och är mest till sin fördel bland vanligt (ovanligt) folk.


 12. ananas skriver: 2 april, 2020

  Sara
  Hoppas han stannar kvar där.


 13. Maya skriver: 2 april, 2020

  Birgitta Bengtsson!!! Du har så rätt, nu får det väl ändå vara nog… kungabarn som är ute o visar sig bland folket. Håll er hemma som påbudet är. Ni behövs inte ute bland folk i dagsläget. Låt kompetent personal sköta sitt arbete, ni behövs helt enkelt inte! Blir enbart irriterande!


 14. Obs skriver: 2 april, 2020

  Så bra skrivet Birgitta Bengtsson!


 15. PernillaA skriver: 2 april, 2020

  Birgitta Bengtsson,
  Jag har aldrig funderat så mycket på kungahuset , på ett ytligt sett tittat på klänningar dop osv i typisk tant manér men sedan krisen bröt ut har även jag börjat reta mig på kungafamiljen; hur de tänker och tycker visar de tydligt och jag kan bara instämma i din kommentar


 16. Bisen skriver: 2 april, 2020

  Hej!
  Det här är första gången jag skriver ett inlägg och antagligen det sista eftersom jag inte gillar tonen i många av kommentarerna. Jag fattar inte varför ni läser Svensk Damtidning när ni är så emot kungafamiljen.


  1. Tissel skriver: 2 april, 2020

   De är republikaner ”on a mission”inbillar sig att de kan lyckas med att omvända rojalister i detta forum.


  2. Mimmi skriver: 3 april, 2020

   Bisen,

   Det ger dynamik åt kommentarsfältet. Vem annars orkar läsa ett evigt hyllande av monarkin.


  3. Inga skriver: 3 april, 2020

   Bisen, undrar jag också. Om man tycker så illa om kungafamiljen, så gissar jag att man mår dåligt av att läsa om dom – så varför läsa?


 17. Orcid skriver: 2 april, 2020

  Bisen.
  Funderar samma sak.


 18. Anna skriver: 3 april, 2020

  Även om jag personligen är övertygad om att Meghan är en beräknande lycksökerska och Harry går helt i hennes ledband, förstår jag inte vad som skulle bli bättre i UK för att han kommer hem? Ska han likt Victoria packa matlådor och besöka myndigheter för att hålla sig uppdaterad…?
  Nej, han har gjort sitt val, och nu får han leva med konsekvenserna. Det ska bli spännande att se hur länge han står ut med att vara självförsörjande…


  1. Anna skriver: 3 april, 2020

   Sorry, det där skulle stå under nästa artikel. Ibland hamnar kommentarerna fel.


 19. mm skriver: 3 april, 2020

  Ännu en pr-kupp.


 20. Daga skriver: 3 april, 2020

  Min besvikelse på kungligheterna fotograferade där de sitter i sina tjusigt inredda salonger och låtsas arbeta för folket i tiden.Nej ett rejält handtag i vårt Coronadrabbade land var det jag önskade mig.Alla i arbetsför ålder och friska kan ge ett handtag där det behövs.Vackra kort vid skrivbordet hjälper ingen.


  1. Va skriver: 3 april, 2020

   Daga, hur står det till med dig ? Du uttrycker missnöje över kungligheterna…..
   Det har du aldrig tidigare kommit i närheten av. Hoppas allt är väl med dig.


 21. caterine skriver: 3 april, 2020

  Victoria är rädd att bli bortglömd så hon försöker vara vanlig. Vilket extra jippo att paketera matlådor och vilket extra besvär för de som jobbar på riktigt, och förstås tillkalla fotografer. Håll dig hemma och stör inte andras jobb.


 22. Eva M skriver: 3 april, 2020

  Bisen håller med dig💐


 23. Daga skriver: 3 april, 2020

  Va. Vem är Du ??


 24. Maya skriver: 4 april, 2020

  Både kronprinsessan och hennes man försöker väl göra så gott dom kan i dessa tider. Kungahuset idag har ingensomhelst betydelse!! Gör som gemene man försöker, dvs stanna hemma. Nu om någonsin visar det väl sig att vi inte behöver kungahusets extravagans


 25. Kajsa Nilsson skriver: 5 april, 2020

  En ELOGE till Birgitta Bengsson m fl. Spot on!!!


 26. Enough is Enough skriver: 7 april, 2020

  Der där “Göra sig till och Låtsas” är just det beteendemode, som borgerlig Silvia manöverade, när hon kom till kungens liv. Samma rollmodell har hon passerat till Vickan och hon till sin dotter. Man känner genast, att det är teater.
  Deras le’ende är högvärdigt och inte äkta. “Jag är så bra person, som tar tid, att vara intresserad av dig Ikeamänniska. Niga nu”!


  1. Ingrid skriver: 9 april, 2020

   10 p.
   Min kommentar behöver inte 10 tecken.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar