Prins Daniels kalender rensad i coronakrisen

Victoria och Daniel
Prins Daniels kungliga arbetssituation är förändrad. En bild från hovets hemsida visar att han går en helt ny vår tillmötes.
Annons

Först gjorde hovet en totalrensning i kronprinsessan Victorias kungliga kalender, med anledning av coronaviruset. Och nu är även prins Daniel arbetssituation påverkad av den rådande krissituationen. Han har endast två uppdrag inplanerade i kalender. Nästan alla dagar är tomma.

Annons

Vi befinner oss i en svår tid och coronavirusets otäcka framfart har fått många människor att tänka om. Vardagen kan inte fortgå som vanligt och myndigheterna uppmanar medborgarna att vara ytterst försiktiga. Man ska jobba hemifrån om man kan och inte umgås i för stora grupper.

Annons
prins daniels kalender rensad
Prins Daniel är van vid att representera kungahuset aktivt, runt om i landet. Men coronakrisen tvingar honom dra i handbromsen.

Victorias och Daniels vardag förändras mitt i krisen

De här två råden påverkar förstås Victorias och Daniels vardag enormt mycket. De träffar oändligt många människor under en kunglig arbetsvecka och det blir många handslag och kindpussar.

Annons

Men nu är det alltså slut med det. De kungliga resorna är inställda och hovet meddelade i förra veckan att Victoria arbetar hemifrån i så stor utsträckning det går. Och prins Daniel likaså.

prins daniels kalender

Under måndagen, den 23 mars, ska prinsen genomföra ett telefonsammanträde med Generation Pep. Med tanke på smittorisken vill man inte träffas rent fysiskt. Och den 14 april är det tänkt att han ska närvara när Pep-rapporten lanseras i Volvo showroom. Nu är det dock väldigt skakigt för Volvos fabriker, och många människor har blivit permitterade, så vi får se om platsen ändras under veckan.

Visade upp bild på barnen

Men i övrigt är alltså prins Daniels kalender tom.

Annons

Det här betyder dock inte att prinsen inte visar sig. Under söndagen publicerade han och Victoria en bild, från Haga slott, på kungahuset Instagram-konto. Bilden publicerades för att uppmärksamma Världsvattendagen och föreställde Estelle och Oscar som tvättade händerna.

De kommande veckorna kommer Victoria och Daniel tillbringa mycket mer tid på Haga än de brukar. Och kanske kan de finna lite glädje i små mysiga familjeutflykter mitt i denna oroliga tid.

Foto: TT, H.K.H. Kronprinsessan Victoria

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

4 kommentarer till “Prins Daniels kalender rensad i coronakrisen”

 1. Ingrid skriver: 23 mars, 2020

  Det blir väl en utmärkt tid för Daniel att läsa in lite företagsekonomi.


 2. Ritva skriver: 23 mars, 2020

  Naturligtvis har det INTE hänt tidigare, att kalendern har rensats vem det än gäller inom Kungafamiljen! Det är ju NU (år 2020) som Corona-viruset, COVID 19, härjar i de flesta länder och risken att bli smittad, gäller varenda människa!


 3. Birthe Vejrum skriver: 24 mars, 2020

  Det er ret interessant at sammenligne hjemmesider og kalendere for det danske kongehus og vore svenske naboers. 🙂 Den svenske er fyldt med aktiviteter, den danske er stort set tom. Kalenderen er blank, hjemmesiden viser et forårs billede fra Fredensborg, et link til Dronningens tale til nationen. Frederik har været i Face Time kontakt med Røde Kors og billederne er taget af Prins Christian. Dronningen og Kronprinsparret har doneret 750.000 kr. til Røde Kors.
  Mary er aktiv i Mary Fonden, og der skal man følge Fondens Instagram og Facebook.


 4. Anne skriver: 25 mars, 2020

  Familjeutflykter på heller för skolan är väl fortfarande igång? Märkligt.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar