JUST NU: Kungens nya besked om sig själv och Silvia

Kungen och Silvia håller sig sysselsatta.

Kungen och Silvia befinner sig i isolering på grund av coronaviruset. Nu har vi fått en uppdatering inifrån Stenhammars slott.

Beskedet kommer direkt från SVT. Kungen ska återigen tala till det svenska folket – för att erbjuda några tröstande ord.

“Med anledning av covid-19-pandemin sänder SVT en hälsning från H.M. Konungen innan Rapport på söndag kväll. Hälsningen kommer från Stenhammars slott i Sörmland, där konungen och drottningen sedan en tid tillbaka befinner sig”, skriver SVT i ett pressutskick.

Coronavirus: Kungen ger nytt besked om sig själv och Silvia

Kungen och Silvia håller sig sysselsatta.

Kungen och Silvia håller sig sysselsatta.

Stenhammars slott ligger i Flens kommun och brukar vanligtvis fungera som en plats dit kungen och drottningen åker på helgerna för lite friluftsliv.

Nu är dock kungaparet där för att skydda sig från coronaviruset, covid-19. Både kungen och Silvia har passerat 70-strecket, vilket innebär att de tillhör riskgruppen för coronaviruset.

“Det är svårt”

I en intervju med Dagens nyheter har kungen, via videolänk, tidigare berättat om sin nya livssituation.

– Det är svårt. Det har jag inte varit med om. Då får man göra på det här sättet, via medierna, för att förmedla tankar. Vi känner väl alla omsorg om varandra. Man får ringa. Använda Skype. Hålla kontakt med anhöriga, sa kungen till Dagens nyheter.

Samtidigt underströk kungen att man inte får tappa hoppet i isoleringen. Det finns saker att hitta på – sätt att fördriva tiden.

– Jag har haft möjlighet att läsa böcker och vi har precis börjat ett projekt, där vi håller på renoverar en gammal gjutjärnssoffa. Den ska målas, sa kungen.

 

LÄS OCKSÅ: Bilden som väcker frågor om prins Daniel