Kungens och Silvias bakslag – familjeskandalen visas upp inför alla

Kungens beslut gällande de kungliga titlarna blev en världsnyhet, och nu kommer det till och med en ny serie på Netflix om ämnet.

En ny miniserie på Netflix som kommer ut år 2021 har inspirerats av ingen mindre än Carl Philip och Sofia. Serien kommer nämligen handla om en kunglighet som drömmer om ett liv utanför offentligen och som tvingas välja mellan kärlek och de kungliga plikterna.

Serien kommer att utspela sig i Sverige och det är den kritikerrosade regissören Rojda Sekersöz som står bakom idén. Rojda är känd för filmen Dröm vidare och serien En komikers uppväxt.

Serien, som kommer att bestå av sex delar, handlar om prins Wilhelm som anländer till en prestigefylld internatskola i Sverige. Där får han äntligen möjligheten att utforska vem han är och vilket slags liv han verkligen vill leva. Wilhelm börjar drömma om en framtid i frihet fylld av villkorslös kärlek långt bortom alla kungliga åtaganden, men när han en dag plötsligt blir näst på tur i tronföljden står han inför valet: kärlek eller plikt.

I pressmeddelandet om serien drar manusförfattaren Lisa Ambjörn paralleller till aktuella händelser ute i den verkliga kungliga världen.

– När “Megxit” slog ner i England, bara månader efter att Prins Carl Philip kommenterat att hans barn nu skulle få möjligheten att skapa sin egen framtid när det svenska kungahuset smalnat av – insåg jag att vi verkligen satt fingret på ett brinnande aktuellt tema, skriver hon.

Kungens beslut blev en världsnyhet

För som vi vet, skapade kungens beslut kring barnbarnens titlar rubriker över hela världen. Beslutet kom som en chock och många menade på att det var konstigt att han gav så många barn titlar från allra första början, för att sedan ta bort dem. Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har efter beslutet pratat om en friare framtid, där de kan välja att flytta utomlands eller arbeta med egna företag.

Serien kommer alltså att beröra något vi nyligen bevittnat både här i Sverige och i Storbritannien. Att växa upp i en kunglig familj, att behöva välja bort det man vill göra och det svåra i att bli iakttagen i allt man gör.