Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Kungens okända relation till Olle Westling – avståndet till Erik Hellqvist

Kungens okända relation till Olle Westling – avståndet till Erik Hellqvist

Kungens relation till Erik Hellqvist och Marie Hellqvist.

Kungen har en nära relation med Olle Westling – men avståndet till Erik Hellqvist tycks vara stor.

3 kungliga snackisar från vecka 17!
0:60

Efter reklamen: 3 kungliga snackisar från vecka 17!

(0:60)

Slå på ljud

Kung Carl Gustaf har sedan tidigare en nära och känd relation med Prins Daniels föräldrar, Olle och Ewa Westling. Det verkar helt enkelt röra sig om en genuin vänskap mellan familjerna.

Men få vet om att grunden för den vänskapen lades under en utflykt 2010, samma år som Olles son prins Daniel gifte sig med kungens dotter, kronprinsessan Victoria.

2010 bjöd kungen in Olle på en älgjakt i Bergslagen. De fick sällskap av ett par kända namn som kungavännen Anders Lettström, Tysklands försvarsminister Karl-Theodor Freiherr zu Guttenberg, hovjägmästaren Otto Ramel, kungens systerson Carl Silfverschiöld och prins Carl Philip.

Olle Westlings oväntade jaktresa med kungen – därför fick inte Daniel följa med

Men en som inte fick följa med var Prins Daniel. Kungen förklarade därefter att Daniel hade behövt mer erfarenhet för att få följa med.

–Det är en lång resa innan man blir en skicklig jägare. Man går inte direkt ut och skjuter en älg. Jag bjuder inte in sådana som inte har stora erfarenheter, sa kungen bestämt.

Kungens relation med Olle Westling och avståndet till Erik Hellqvist

Åren som följde har kungens relation med Olle Westling utvecklat sig allt starkare. Båda är väldigt sportintresserade och båda älskar även djur och natur. Dessutom har Olle tidigare valt att donera sin njure för att rädda livet på sin son och det är något som kungen och drottning Silvia beundrar väldigt mycket.

Precis bakom ser vi ”kollegorna” Ewa och Olle Westling.

Men samtidigt verkar relationen med Sofias föräldrar, Erik och Marie, inte vara lika starkt. Sofias föräldrar bor kvar i Älvdalen och de åker till Stockholm när det vankas fest på slottet. Däremot är det viktigt att poängtera att Marie och Erik Hellqvist träffar barnbarnen, Sofia och prins Carl Philip så ofta de bara kan.

Relationen med kungen har dessutom drabbats till följd av pandemin. Efter att smittan tog fart i Sverige våren 2020 blev det svårt för alla parter att ta sig någonstans. De blev mer försiktiga vilket har lett till att kungen och Erik Hellqvist inte träffas lika ofta. Men nu har kungligheterna kommit igång igen och med stor sannolikhet kommer det bli ett par besök familjerna emellan.

Hovet bekräftar – nya beskedet om prinsessan Madeleine

Exklusivt

TV: Marie och Erik Hellqvists dolda liv i Älvdalen – beslutet för Sofia och Carl Philip