Kungens order till Sofia – beslutet mitt i krisen

Kungens order till Sofia – beslutet mitt i krisen

När det är sjukdomskris i kungafamiljen är det upp till kungen att bestämma hur de ska lösa situationen. Den här gången fick Sofia rycka in.

Den svenska kungafamiljen är ett gäng med riktigt stark sammanhållning som ställer upp för varandra i vått och torrt. Så var fallet även denna vecka, då Victoria och Daniel tvingas isolera sig på grund av att de testat positivt för covid-19.

Under måndagen skulle de ha närvarat vid föreställningen "Fira demokratin – 100 år" i Annexet, där riksdagen uppmärksammar att det är 100 år sedan de första kvinnorna tog plats i riksdagen.

Då ryckte Carl Philip och Sofia ut i deras ställe – och det verkar som att prinsessan var glad över att få komma ut på jobb.

På bilder skrattar hon glatt med sin älskade Carl Philip, och det strålade om dem – båda två uppklädda från topp till tå, tjusiga som vanligt! Men även om de var där istället för kronprinsessparet så är det en annan person som har det sista ordet när det kommer till när och var kungligheterna ska delta och det är så klart kungen.

Prinsessan Sofia hade innan måndagen inte synts till på 38 dagar. Senast hon hade ett officiellt uppdrag var den 3 december, och det stora gapet hör inte till vanligheterna för den hårt arbetande prinsessan.

Men hon har ju trots allt varit mammaledig med lille Julian som nu är nio månader, det innebär dock inte att hon är fullt ledig.

– Det vi lägger ut i kalendern är inte allt som prinsessan Sofia gör utan hon jobbar hela tiden med sin stiftelse och andra projekt i kombination med att hon tar hand om sina små barn, har hovets informationschef Margareta Thorgren tidigare sagt till Svensk Damtidning.

LÄS MER: Uppgifter: Estelle och Oscar till Ockelbo efter smittan – Ewa rycker ut

LÄS MER: Hovets blixtåtgärd för Victoria – dokumentet visar ändringen med kungen

LÄS MER: Prinsessan Madeleines otroliga lyxköp: "Har svindyr smak"