Kungens oro – släktingen akut inlagd på sjukhus: "Ber för honom"

Kungen och drottning Silvia

Kungens släkting har blivit akut inlagd på sjukhus – och läget verkar vara väldigt allvarligt.

Kungen har haft ett tufft år. Coronaviruset har slitit hårt på familjen, som på oss alla. Dessutom fick han uppleva hur hans älskade maka drottning Silvia fick läggas in akut på sjukhus efter att ha ramlat och brutit handleden.

Nu har ännu en bekant till kungen fått åka ambulans.

Kungens släkting akut inlagd på sjukhuset

Kungen och drottning Silvia

Kungen har nog skänkt en tanke till sin släkting prins Philip.

Den 16 februari blev prins Philip, drottning Elizabeths man, inlagd på sjukhus. Vår kung, Carl Gustaf, är avlägsen släkting till Philip, vilket många kanske inte vet. Båda två har tydliga släktband till drottning Viktoria, som regerade i Storbritannien mellan 1837 och 1901.

Så här skrev hovet i sitt pressmeddelande när Philip insjuknade.

”Hans kungliga höghet, hertigen av Edinburgh skrevs in på King Edward VII:s sjukhus i London på tisdag eftermiddag.

Hertigens inskrivning är en förebyggande åtgärd, på Hans kungliga höghets doktors inrådan, efter att han inte känt sig helt frisk.

Hertigen förväntas vara kvar på sjukhuset i några dagar för observation och vila.”

Fick byta sjukhus

Men några dagar blev några veckor. Och igår kom beskedet att Philip fått byta sjukhus. Han har bytt King Edwards till St Barts, eftersom man har upptäckt att ett gammalt hjärtproblem skapar bekymmer för 99-åringen.

”Hertigen av Edinburgh är fortsatt bekväm och svarar på behandlingen och förväntas vara kvar på sjukhuset minst fram till nästa vecka” skriver hovet i sitt pressmeddelande.

Man kan tänka sig att kungen skickat sin släkting en värmande tanke nu när han fått ta del av nyheten. Både kungen och Silvia har en varm relation med drottning Elizabeth, som självs ha tagit makens insjuknande väldigt hårt.

– Alla på Windsor ber för prins Philip nu. Det har krävts en stor och kollektiv insats för att hålla honom och drottningen säkra under coronakrisen de senaste elva månaderna, men stämningen förändrades när alla fick reda på att hertigen inte kommer att komma hem på ett tag, säger en källa med insyn till Daily Mirror.

LÄS MER: Kungens okända ungdomskärlek – kunde ha blivit Sveriges drottning

LÄS MER: Hemliga spelet bakom kungaparets vaccinering

LÄS MER: Kungafamiljens värsta kris någonsin – spelet bakom avslöjas