Kungens ovanliga beslut för Victoria – dokumentet visar

Kungens ovanliga beslut för Victoria – dokumentet visar

Kronprinsessan har haft ett fullspäckad schema, men nu sker det förändringar.
”Gift vid första ögonkastet”-profilen nobbad av kronprinsessan Victoria: ”Lite ledsamt”
0:42

Efter reklamen: ”Gift vid första ögonkastet”-profilen nobbad av kronprinsessan Victoria: ”Lite ledsamt”

(0:42)

Slå på ljud

Kungafamiljen har alltid ett fullspäckad schema, och kronprinsessan är ingen undantag.

Förra veckan var kronprinsessaparet på plats på Stockholms Open när ett par av världens bästa tennisspelare gjorde upp om den åtråvärda titeln.

På kungliga tennishallen i centrala Stockholm fick kronprinsessa Victoria, prins Daniel, prinsessan Estelle och prins Oscar, se när Sveriges bästa tennisspelare på herrsidan spela. Dessutom var han ytterst nära en skräll.

Mikael Ymer, som han heter, hyllade publiken och våra kungligheter.

Nu är det en ny vecka med nya möjligheter och nya kungliga uppdrag. Drottning Silvia har åkt till Jordanien för ett tre dagar långt samarbete med den icke-statliga organisationen Mentor Arabia.

Kronprinsessan Victoria besöker Tobiasregistret vid Karolinska sjukhuset i Huddinge.

Anders Wiklund/TT

Kungens ovanliga beslut för Victoria – dokumentet visar

Mellanöstern har länge varit ett område med mycket oroligheter. Även om Jordanien beskrivs som en relativt lugn region, avråder Utrikesdepartementet svenskar från att resa till landet.

Därför saknades prins Oscar – efter virala bilderna

Utrikesdepartementet har i samråd med hovet tagit fram en säkerhetsplan som ska ge Silvia en trygg upplevelse under båda besöken.

För kungen väntar en aning lugnare vecka. I morgon tisdag väntar styrgruppsmöte i Stenhammars godsförvaltning och därefter vankas det församlingsafton.

När det gäller övriga kungamedlemmar så närvarar Prins Carl Philip vid avtäckning av byst av Dag Hammarskjöld. I morgon tisdag åker han, tillsammans med prinsessan Sofia, till Värmland där de ska bland annat besöka Karlstad och Filipstad.

Schemat, som finns publicerad på hovets hemsida, innehåller aktiviteter för Silvia, kung Carl Gustaf, prins Carl Philip och prinsessan Sofia. Men ingenting om kronprinsessa Victoria.

Där ekar det tomt – hela veckan. Kronprinsessan har alltså inga bokade aktiviteter den här veckan.

Även schemat för prins Daniel är tomt – tills på torsdag då han ska medverka digitalt vid Folkhälsomyndighetens nordiska konferens om fysisk aktivitet.

Svensk Damtidning har varit i kontakt med hovet om kronprinsessans schema den här veckan – men de har fortfarande inte återkommit.

Victorias agerande under stressiga hösten blir skriverier utomlands