Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Kungens plötsliga infall mitt under SVT:s sändning – bryter ihop

18 sep, 2023, 11:00 

Folk trodde inte sina ögon.

Annons

Kungafamiljen – kanske kungen lite extra – återhämtar sig efter helgens stora firande. Kungens 50 år på tronen firades stort, och statschefer från hela Norden var på plats. Dessutom hade prinsessan Madeleine och Chris O'Neill flugit in från Florida.

På lördagskvällen gick firandet i mål med en jubileumskonsert utanför slottet – och det märktes att kungen var på bra humör.

Se folkfesten! Här går kortegen med kungen och Silvia genom StockholmBrand logo
Se folkfesten! Här går kortegen med kungen och Silvia genom Stockholm

Kungliga barnbarnen dök upp på jubileumskonserten

Det var en fullspäckad "line up" som uppträdde för kungafamiljen som satt på första och andra parkett. Namn som Lill Lindfors, Björn Skifs, Sabina Ddumba, Tomas Ledin, Molly Hammar, Loreen, Magnus Uggla, Peter Jöback och Molly Sandén sjöng så det vibrerade i luften!

Dessutom var de kungliga barnbarnen på plats när det vankades musik. Prinsessan Estelle, prins Oscar, prins Alexander och prins Gabriel diggade med i låtarna – och det svängde.

Annons

Efter konserten höll kungen ett spontant tal och tackade gästerna, såväl som hela svenska folket. Och visst kan man tänka sig att han pustade ut:

– Jag tror de är väldigt glada att de har hela sin familj samlad och det kommer säkert bli en mindre middag med familjen, sa hovets informationschef Margareta Thorgren i SVT efter sändningen var slut.

Kungafamiljen på jubileumskonsert utanför slottet
Kungafamiljen var på strålande humör – det var också nu som firandet gick i mål.

Kungens plötsliga infall i SVT:s sändning chockar

Att kungen älskar musik, det är sedan gammalt. Men nu fick vi oss också en inblick i vilka låtar det är som är kungen gillar lite extra.

När Magnus Uggla sjöng sin klassiker "Kung i baren" tog det inte lång tid innan kungen själv sjöng med – och det plötsliga infallet fick kronprinsessan Victoria, och Magnus Uggla själv att bryta ihop av skratt.

Ja, klippet har spridit sig som en löpeld, och folk verkar minst sagt uppskatta när våran annars så tillrättalagda kung vågar släppa loss. Och det här var ett ypperligt tillfälle! Klippet delades bland annat av SVT själva, och går att se här.

Foto: TT

Annons