Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Kungens privata 75-årsmiddag i kväll – de får komma

Kungens födelsedag 2021 Kungen 75 år Privata födelsedagsmiddagen

Prinsessan Estelle laddar för kungens födelsedagsmiddag. Och det ryktas att det är kronprinsessan Victoria som är värdinna – på Haga.

Kronprinsessan Victorias 5 bästa outfits
Slå på ljud

Nu går kungens firande in i andra halvlek. I kväll väntar den privata 75-årsmiddagen, en härlig avslutning på denna lite annorlunda kungliga födelsedag.

Det blir också ett mindre sällskap runt matsalsbordet än vad som var planerat från början: Drottningen förstås, kronprinsessan Victoria och prins Daniel, prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

LÄS MER: Kungen rörd vid 75-årsfirandet på slottet – se bilden

Kronprinsessan Victoria Hunden Rio Haga slott

Kronprinsessan Victoria håller självklart ett av talen. Här porträtterad på Haga i samband med att hon tidigare i år utsågs till Årets Hetero av tidningen QX.

Peter Knutson/QX.

Kungens födelsedag 2021– fyller 75 år

En stor nyhet är att några av barnbarnen ska få vara med, det avslöjade kungen i måndags, när han poddade med Kristoffer Triumf i Värvet:

– Det blir familjen. Alltså bara min familj. Barnen och kanske barnbarn också. Vi kommer att träffas och äta middag. Någonstans.

Och kanske är detta ”någonstans” Haga slott. Kronprinsessan Victoria har flera gånger tidigare varit värdinna när hennes nära och kära har fyllt jämnt.

2018 ordnade hon grillfest på Haga för hela familjen när kungens syster prinsessan Désirée fyllde 80. Och när kungen fyllde 65 var det Victoria som var värdinna när han firades av hela familjen. Den gången var det totalt 22 personer runt matsalsbordet på Haga slott och klädkoden var smoking.

Att ha festen på Haga vore ju också praktiskt nu när barnbarnen ska vara med. Men kanske handlar det framför allt om de äldsta: Prinsessan Estelle, 9, och om femåringarna prins Oscar och prins Alexander.

Prinsessan Estelle Prins Oscar

Prinsessan Estelle ska få vara med och fira morfar.

Däremot får prinsessan Madeleines tre barn prinsessan Leonore, 7, prins Nicolas, snart 6, och prinsessan Adrienne, 3, fira morfar via datorn från Miami:

– Prinsessan Madeleine kommer att kunna närvara digitalt, men hon har inte möjlighet att resa hem, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

En sorg är också att kungens systrar – prinsessan Christina, 77, prinsessan Désirée, 82, prinsessan Birgitta, 84, och prinsessan Margaretha, 86 – missar firandet. Förhoppningsvis kan hela den kungliga storfamiljen samlas och ta igen detta i sommar, om coronaläget tillåter.

Kungen med sina systrar Hagasessorna

Kungen och hans systrar vid middagen på Drottningholm när prinsessan Birgitta fyllde 80.

Kungen 75 – köp vår specialtidning här! (länk till Allas shop)

Köp Svensk Dams specialtidning Kungen 75 år! (länk till Allas shop) – från lillprins på Haga till kärleksåren med drottning Silvia. Du får 268 fantastiska bilder och massor av härlig läsning om kungens liv.

LÄS MER: Kungens firande är igång – se Stefan Löfvens present!

LÄS MER: Kronprinsessan Victoria: ”Så är kungen som pappa”

LÄS MER: Kungen 75 år: Här är dagen som förändrade hans liv!

Foto: TT, Jonas Borg/Kungliga Hovstaterna, Kate Gabor/Kungliga Hovstaterna, Peter Knutson/Årets Hetero/QX.