Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Kungens privata kärleksögonblick med Silvia – allt filmas!

Kungens privata kärleksögonblick med Silvia – allt filmas!

Foto: TT

Den fina stunden fångades på film, se själv!

Kungens förvåning vid besöket: ”Herregud!”
1:02

Efter reklamen: Kungens förvåning vid besöket: ”Herregud!”

(1:02)

Slå på ljud

Vår kung och drottning ligger inte på latsidan. I fredags kungaparet till Jämtland, för att uppmärksamma länets arbete mot covid-19.

Kungen och drottningen passade även på att hälsa på en skolklass, nämligen Parkskolans introduktionsklass för nyanlända barn från Ukraina. Så kul att se dem bakom skolbänken!

Ögonblicket på film

Det är självklart fullt fokus på våra kungligheter när de dyker upp på såna här uppdrag. Nästan varje steg förevigas på kamera, och det är kungaparet såklart vana vid.

Det händer ibland att vissa extra härliga tillfällen fångas på film, som nu! Kung Carl Gustaf och drottning Silvia anländer till tillställningen och promenerar upp för en trappa. Då får vi ta del av den fina gesten – kungen och drottningen går kärleksfullt i armkrok!

När de klivit upp från trappan hörs kameraljud från nyfikna fotografer, och paret har släppt armkroken. Men vilken tur att den charmiga stunden på vårt fina kungapar filmades!

En stillbild från klippet.

Foto: TT

Anledningen till besöket

Besöket i Jämtland är en del av ett längre projekt, på initiativ av kungen. Samtliga medlemmar i kungafamiljen besöker löpande Sveriges 21 län, med anledning av pandemin.

Syftet med besöken är att uppmärksamma olika lokala insatser och visa deltagande med de drabbande, enligt kungahuset.

Kungaparet bakom skolbänken!

Pontus Lundahl/TT

Besöken påbörjades redan hösten 2020, men då situationen med pandemin förvärrades gick det inte att genomföra besöken enligt plan. Ett år senare, hösten 2021, återupptogs projektet och kungafamiljen är åter ute i landet.

Bland annat har kungaparet hunnit besöka Norrbotten, Uppsala, Kalmar och Hallands län. Även kronprinsessan Victoria och prins Daniel, och prins Carl Philip och prinsessan Sofia har deltagit på olika besök.

Foto: TT

LÄS MER: Drottning Silvias vän indragen i Let's Dance-drama

LÄS MER: Mystiken med prins Daniels ex Maria – därför försvann hon

LÄS MER: Victorias och Daniels privata kärleksögonblick – mitt under kungens middag!